Xindl X ukazuje, že je nejen výtečný písničkář, ale i "Lovec perel"

13.11.2021 12:17 - Hana Bukáčková | foto: Michal Skořepa

Xindl X vydal desku "Terapie", zvážněl a svoji novou píseň "Lovec perel" věnoval své ženě. Autorem o trnité vztahové cestě je samozřejmě sám písničkář, vlastním jménem Ondřej Ládek.

"Ještě před pár lety bych měl možná větší ostych napsat píseň pro toho, koho mám rád. Ale když si to tak vezmeš, ono to není jen o lásce. Lovec perel utíká ze vztahu do svého vnitřního světa, kde se potápí pro ukryté poklady, nebo naopak utíká ven lovit fanoušky. Představuju si, jak musí být těžké s takovým člověkem žít. Jenže tak to je: chlapi utíkají od žen do světa potvrdit si, že jsou někým, na koho stojí za to čekat," říká o svém čerstvém počinu.

Píseň složená z hezkých, ale mrazivých slov je doprovozena povedeným vizuálem, za kterým stojí Michal Skořepa. Zpěvák si v něm zahrál s tanečnicí Natálií Otáhalovou, kterou si diváci mohou pamatovat ze StarDance. Prim hraje i lokalita, jíž se stal Pohořský rybník v panenských Novohradských horách. Výsledek má však pár trhlin. Tanečnice se zjevně probudila v Praze, bosky do jižních Čech by to tedy měla docela daleko. Zvláštní je také to, že i když plavala přes rybník, sedí pak na loďce úplně suchá.

Ale to jen na okraj, pokud bych měla být hnidopich. Jinak je to povedená skladba a milá zpověď písničkáře, který se tentokrát oprostil od vtípků a ukazuje své nitro.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY