Imagine Dragons na "Mercury Act 1" ještě více zpopovatěli

23.11.2021 11:00 - Honza Balušek | foto: Live Nation

Imagine Dragons byli v počátku své kariéry v šuplíku alternativních rockerů, a za singl "Radioactive" dokonce získali Grammy za nejlepší rockový výkon. Ty časy jsou ale dávno pryč, jakékoli zbytky rockové energie jsou na jejich nové desce "Mercury Act 1" už minulostí.
6/10

Imagine Dragons - Mercury Act 1

Skladby: My Life, Lonely, Wrecked, Monday, #1, Easy Come Easy Go, Giants, It's Ok, Dull Knives, Follow You, Cutthroat, No Time For Toxic People, One Day
Vydáno: 3.9.2021
Celkový čas: 42 minut
Vydavatel: Interscope

Od výtečného debutu "Night Visions" se Imagine Dragons stali jednou z největších kapel na světě. Jen pro české fanoušky jim příští rok nestačí jeden koncert na letišti v Letňanech - po jeho vyprodání museli přidat druhý termín. Přitom se rozhodně nedá říci, že by natáčeli lepší a lepší desky, spíše je to naopak. Vůbec nevadí, že svůj pop-rock postupně přetavili na čistokrevný pop, pouze při tom přerodu cestou nějak více a více ztrácejí energii. A na novince je to prozatím nejpatrnější.

Začátek s "My Life" je přitom nadějný - skladba postupně graduje do grandiózního finále. Většina desky ale nenabízí nic, co by se dalo označit za úžasné. Prostě jsou to jen takové příjemné popové písničky, které si budete chvíli prozpěvovat... a tím to skončí. Skutečnou atmosféru a nějaký přesah nabízí asi jen "Wrecked" inspirovaná rakovinou a bohužel i smrtí švagrové zpěváka Dana Reynoldse. Nejpodivnější jsou ale songy "Giants", "Dull Knives" či "Cutthroat", v nichž se skupina přece jen snaží přitvrdit, ovšem ne hudbou, ale tím, že frontman místo zpěvu řve. To už opravdu radši houpavé pozitivní hitovky jako "No Time For Toxic People" či "It's Ok".

Imagine Dragons jsou na "Mercury Act 1" pouze jeden krok od průměrnosti. Zachraňuje jen jen schopnost napsat silné refrény, po hudební stránce se ale na "Mercury Act 1" nic moc neděje. Naživo to snad bude větší zážitek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY