Riverside slaví 20 let na scéně čerstvým singlem "Story Of My Dream". Chystají výběr i nové album

02.11.2021 12:17 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Polští Riverside si i přes nepřízeň osudu v podobě úmrtí jejich klíčové skladatelské osobnosti dokázali vybudovat pověst výrazné prog-rockové kapely. Dvě dekády na scéně utekly jako voda a to je rozhodně důvod k alespoň malým oslavám, takovým, jaké dovoluje pořád poněkud sešněrovaný vnější svět. Formace proto vypustila do světa zbrusu nový singl "Story Of My Dream". Ten jednak připomíná jubileum, jednak je i prvním novým materiálem natočeným s novým kytaristou Maciejem Mellerem.

Šestiminutová skladba se objeví i na připravované výroční digitální kompilaci, na níž bude tracklist rozdělený na krátké a dlouhé písně. Vydání je naplánováno na 19. listopadu. "Výběrovka ukazuje naši dosavadní kariéru a shrnuje to, čeho jsme až do dnešních dnů dosáhli. Zároveň nás také připravuje na desku, která pro Riverside otevře úplně novou hudební kapitolu," uvedl v tiskovém prohlášení zpěvák Mariusz Duda.

Polská čtveřice navíc pilně připravuje nové album a podle frontmana se nápovědy k tomu, jak bude vypadat, skrývají právě v textu čerstvého singlu. Ke "Story Of My Dream" vznikl i jednoduchý videoklip, který pouze zachycuje muzikanty při hraní a nijak neodvádí pozornost od písně samé, jejího melodického refrénu a jednotlivých hráčských výkonů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY