David Guetta je opět nejoblíbenějším DJem na světě

18.10.2021 11:57 - Jaromír Koc | foto: What a Music

Prestižní britský magazín DJ Mag vyhlašuje každoročně anketu o nejoblíbenějšího DJe a producenta elektronické scény. I když pandemie většině těchto umělců nedovolila posledních dvanáct měsíců zrovna hojně vystupovat, bylo v létě opětovně spuštěno hlasování. A v uplynulém týdnu byly výsledky konečně zveřejněny.

Pro rok 2021 se ankety zúčastnilo více než milion posluchačů z celého světa, kteří mohli rozdat hlasy až pěti svým oblíbencům. A výsledky jsou v několika případech vcelku překvapivé. Do první stovky se dostalo hned třináct nováčků, přičemž většina z nich převážně z okrajových žánrů taneční hudby, zároveň poprvé i několik hudebníků z Asie.

Nejvýše se mezi novými tvářemi vyhoupl dánský producent a DJ Morten, který skončil na 39. místě. Jeho úspěch je vlastně logický, neb poslední rok velmi úzce spolupracoval téměř na všech skladbách s Davidem Guettou, se kterým mimo jiné tvoří i projekt Future Rave. Zároveň se do první stovky dostala trochu nečekaně i britská zpěvačka Christina Novelli, která se DJingu věnuje spíše okrajově. V hudebním světě je známa především ze společných tracků s Markusem Schulzem, Richardem Durandem nebo Garethem Emerym, které částečně i napsala a hlavně nazpívala.

Bohužel tento ročník nepřinesl žádná velká překvapení na těch nejvyšších příčkách. V první desítce totiž není jediný nováček, a tak došlo jen k malým výměnám jednotlivých pozic. Jasným vítězem se letos stal opět francouzský DJ a producent David Guetta, který fanoušky oslovil jistě i sérií svých virtuálních charitativních vystoupení. Na druhou pozici se posunul Martin Garrix, který si ze slavnostního večera, jenž se tradičně uskutečnil v rámci Amsterdam Dance Event, odnesl i jeden trapný zážitek. Pořadatelé celé show totiž při vyhlašování napsali nesprávně jeho příjmení, což mladý DJ a producent okamžitě okomentoval na sociálních sítích. Bronz si letos odnáší Armin van Buuren, který tak zároveň oslavil kulatých dvacet let v první desítce této ankety.

Níže přinášíme kompletní přehled první desítky, v závorce najdete pozice z roku předchozího. Celou první stovku si můžete prohlédnout zde.

10. Steve Aoki (9)
9. Timmy Trumpet (10)
8. Oliver Heldens (8)
7. Don Diablo (6)
6. Afrojack (7)
5. Dimitri Vegas & Like Mike (2)
4. Alok (5)
3. Armin van Buuren (4)
2. Martin Garrix (3)
1. David Guetta (1)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY