World Harmonica Festival se přesouvá na internet

14.10.2021 14:39 - Tisková zpráva | foto: kytary.cz

První listopadový víkend se ponese v doprovodu tónů foukacích harmonik! Ve dnech 5. a 6. listopadu proběhne World Harmonica Festival, tentokrát netradičně v online prostředí. Celosvětový svátek foukací harmoniky pořádá německá společnost Hohner, která ve svém oboru platí za absolutní jedničku.

Devátý ročník hudebního festivalu World Harmonica Festival se jako obvykle koná v německém městě Trossingen, letos však kvůli protipandemickým opatřením proběhne výjimečně pouze v online prostoru prostřednictvím platforem Zoom, YouTube a Facebook. Fanoušci hry na harmoniku ale nezůstanou o nic ochuzeni. Tradiční výrobce harmonik zveřejnil víkendový program plný zvučných jmen a zajímavých akcí. Účast přislíbili například Bonny B., Joel Andersson, Gordon Lee, Sigmund Groven a mnoho dalších umělců. Diváci se mohou těšit na jejich koncerty, řadu vystupujících uvidí také v rámci rozhovorů nebo workshopů.

Společnost Hohner založil už v roce 1857 v německém městě Trossingen Matthias Hohner. Foukací harmoniky z jeho dílen si velmi rychle získaly věhlas, a to nejen v Evropě, ale i za Atlantikem, kde v první půli 20. století výrazně promlouvaly do formování řady hudebních žánrů, především bluegrassu, country a blues. Široký výběr foukacích harmonik s logem Hohner nabízejí na českém trhu prodejny a e-shop Kytary.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY