Coldplay s BTS natočili k "My Universe" epický sci-fi videoklip

08.10.2021 10:35 - Honza Balušek | foto: Warner Music

U "My Universe", spolupráci dvou největších současných kapel, bylo jasné, že videoklip nebude jen o prostých obrázcích ze společného nahrávání ve studiu nebo živého vystoupení. Ale výsledek je asi epičtější, než kdokoli čekal.

Odborník na vysokorozpočtová videa Dave Meyers asi dostal ještě větší rozpočet, než na jaký je zvyklý, a obrazový doprovod zasadil do vesmíru, kde je zakázána hudba, ale Coldplay a BTS jsou rebelové, kteří se ticho snaží zvrátit. Video je tak plné vesmírných lodí, planet, hologramů a vůbec spousty sci-fi serepetiček. A zvláštním způsobem se díky němu dostaví větší smysl outra písničky, které jako by už vzniklo předem pro klip.

Že byla sázka na spolupráci obou formací dobrým nápadem, ukazují i dosavadní hitparádové úspěchy po celém světě. Nejvíce se jim daří na tom nejdůležitějším trhu. "My Universe" s přehledem debutovala na prvním místě amerického žebříčku Billboard Hot 100. Zatímco pro jihokorejskou sedmičku je to po singlech "Butter" a "Permission to Dance" už třetí dobytý vrchol jen za letošek, britská kapela se za svou kariéru na americkou špici dostala pouze jednou, a to s hitovkou "Viva La Vida".

Na závěr jen připomínáme, že nová deska Coldplay "Music of the Spheres", kterou produkoval Max Martin, vyjde už v pátek 15. října.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY