Grammy oceněné společné album Roberta Planta a Alison Krauss "Raising Sand" bude mít po 14 letech pokračování

10.10.2021 18:32 - Jiří V. Matýsek | foto: Ultimate Classic Rock

Nečekané spojení Roberta Planta, hlasu slovutných hardrockerů Led Zeppelin, a countryové divy Alison Krauss vyšlo už před dlouhými čtrnácti lety. Dílo "Raising Sand" si navíc odneslo hned několik cen Grammy, včetně těch za Album roku a Píseň roku ("Please Read The Latter"). O pokračování se pochopitelně spekulovalo dlouhou dobu, nakonec na něj dojde letos. Deska s názvem "Raise The Roof" vyjde 19. listopadu a k poslechu už jsou dvě čerstvé skladby, "Can't Let Go" a "High and Lonesome".

Nahrávka vznikala několik let, na nějakou dobu byl celý projekt dokonce u ledu. Pomyslnou poslední kapkou, která nakonec jeho dokončení iniciovala, byl moment, kdy Alison Krauss slyšela skladbu "Quattro (World Drifts In)" od kapely Calexico. "V tu chvíli jsem věděla, že to nové album uděláme," uvedla zpěvačka. Píseň nakonec desku otevírá.

Stejně jako tehdy je i letošní kolekce poskládaná z coverů, tentokrát padla volba na jména jako Merle Haggard, Allen Toussaint, Everly Brothers nebo Berta Jancshe. Předělávky doplňuje jediná originální píseň "High and Lonesome". Ústřední dvojice se ve studiu obklopila řadou spolupracovníků, mimo jiné s nimi natáčeli kytaristé Bill Frisell a Buddy Miller, bubeník Jay Bellerose či baskytaristé Dennis Crouch a Viktor Krass.

Tracklist alba "Raise The Roof" bude následující: Quattro (World Drifts In), The Price of Love, Go Your Way, Trouble With My Lover, Searching for My Love, Can't Let Go, It Don't Bother Me, You Led Me to the Wrong, Last Kind Words Blues, High and Lonesome, Going Where the Lonely Go, Somebody Was Watching Over Me.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY