AC/DC zvou v klipu "Through The Mists Of Time" do muzea překypujícího nostalgií

01.10.2021 18:29 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Je to už téměř rok, co AC/DC svým albem "Power Up" zahřáli u srdce nejednoho pravověrného rockera. V roce plném nejistoty přišli s albem, které bylo vlastně skoro stejné jako všechna předchozí - jenže u téhle party veteránů je to jejich nejsilnější klad. Odbočky od riffů Anguse Younga rozpoznatelných na milion kilometrů a ječáku Briana Johnsona se nepřipouštějí. Formace desku důkladně vytěžuje, i co se týče videoklipů. Svou videopodobu už mají čtyři skladby a poslední zářijový den k nim přibyla další.

A že "Through The Mists Of Time" hraje na pořádně nostalgickou stranu. Kapela v klipu totiž zve do olbřímího muzea plného slavných děl. Jenže mezi Botticeliho "Zrozením Venuše" a Da Vinciho "Monou Lisou" se vine pořádně silný svazek kabelů a mezi slavnými exponáty se objevuje čím dál více těch spjatých s historií AC/DC. Slavný zvon, spousta fotek, ikonické momenty z obalů desek i videoklipů a nakonec i pár ohromujících záběrů na nadšené davy na koncertech.

Samozřejmě že i na skupinu samotnou došlo, ta tu v aktuální sestavě hraje jako o život. Jen těžko se lze zbavit pocitu, že tohle je svým způsobem rozlučka a až dojemné poděkování fanouškům. Doufejme ale, že jde o loučení s albem a že se tohoto bandu ještě dočkáme na jednom finálním světovém turné. Jedině to totiž chybí k završení velkolepého návratu, který album "Power Up" přineslo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY