#FreeBritney se stalo skutečností: James Spears byl soudem zbaven opatrovnictví

30.09.2021 13:04 - David Věžník | foto: Getty Images

Středa 29. září 2021 přinesla obrovskou úlevu pro Britney Spears: soud po třinácti letech zrušil opatrovnictví, které nad zpěvačkou vykonával její otec James "Jamie" Spears. Hashtag FreeBritney (osvoboďte Britney), kterým její fanoušci vyjadřovali nesouhlas s tímto stavem, se tak proměnil ve skutečnost.

Soudní řízení se táhlo několik měsíců, vyvrcholilo před několika týdny výměnou právníka populární hudebnice. Ten následně k soudu podal žádost o zrušení opatrovnictví. Souhlas nakonec vyjádřil i samotný Spears, zpěvaččin zástupce však navrhl počkat, než skončí vyšetřování týkající se správy jejího majetku a než se určí nový, dočasný opatrovník.

Vše začalo v roce 2008 poté, co se Britney Spears psychicky zhroutila. Její otec nad ní tehdy převzal prakticky veškerou právní i osobní moc. "Můj táta a všichni, kteří byli do toho opatrovnictví zapojení... ti všichni by měli skončit ve vězení," prohlásila ona sama během červnového stání, během nějž mimo jiné opatrovnictví označila za "násilné".

Tématu se chytli i filmaři. V únoru měl premiéru dokument "Framing Britney Spears" (v Česku uvedený jako "Osvoboďte Britney Spears"), pár dní zpátky na streamovací služby vstoupily hned dva snímky - volné pokračování únorového filmu s názvem "Controlling Britney Spears" a "Britney vs Spears". "Spousta toho, co uslyšíte, není pravda," zareagovala sama zpěvačka na sociálních sítích, nebylo však zřejmé, o kterém počinu hovoří.

Jejím zatím posledním singlem je společný song s Backstreet Boys "Matches". Připomenout si jej můžete níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY