Rybičky 48 songem "Sín Aser Bure Shi" nenápadně prezentují svůj názor na premiéra a jeho politiku

01.10.2021 17:04 - Hana Bukáčková | foto: Rybičky 48

Jako poděkování za fantastickou letní sezónu natočila kapela Rybičky 48 fanouškům skladbu "Sín Aser Bure Sh". Doplnila ji pak klipem plným záběrů z letních koncertů, ve kterých se odráží její nespoutaná energie.

"Inspiraci jsme čerpali při našich cestách po Mexiku, kde jsme mezi lety 2013 až 2019 studovali původní aztéckou kulturu. Upoutal nás tisíce let starý aztécký rituál, během kterého nespokojený prostý lid za pomoci prastarého zaříkávadla získával ochranu a zbavoval moci nesvéprávné, neschopné či despotické vládce. Původní magické zaříkávadlo 'Sín Aser Bure Shi' jsme doplnili o punk-rockovou muziku pro dotvoření kompletní emoce," nechala se slyšet formace na své sociální síti.

Song s jednoduchým názvem/sloganem je výstižný. Na první pohled zní cizojazyčně, ale po jeho opakování snadno a rychle odtajníte výstižné sdělení, které vydá za tisíce slov. Skupina tak nenásilně prezentuje svůj názor na aktuální politickou situaci a blížící se volby. Jako vždy tihle punk-rockeři nezklamali. Vtipně a s nadhledem přistoupili k tématu, kterému se jinak raději vyhýbají. Fanoušci písničku už znají, byla zařazena do letošních playlistů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY