Klip "Crave" od Years & Years si pohrává s fantasy motivy

29.09.2021 15:21 - Dan Hájek | foto: Universal

Jak jsme již informovali, z Years & Years se stal sólový projekt zpěváka Ollyho Alexandera. V této nové konstelaci připravuje desku "Night Call", které se dočkáme hned z kraje roku 2022. Nyní na ni láká singl "Crave", který provází až fantaskní video.

To režíroval Tom Beard, který si vypůjčil motivy hned z několika fantasy snímků a pohádek (motiv s jablkem může evokovat nástrahy ze Sněhurky, ale i vyhnání Adama a Evy z ráje). Nechybějí taneční choreografie (Olly je v tomto ohledu nadaný). Dějová zápletka směřuje k vyobrazení lidských tužeb a tajných přání, jež se mohou, ale nemusejí odehrávat jen po setmění v kouzelném lese. "V minulosti jsem měl pocit, že mě ovládají toxické vztahy, a cítil jsem, že by bylo zábavné to postavit na hlavu," dodává sám hlavní aktér.

Hudebně je "Crave" posunem k současnému pojetí popu a jde v tomto ještě dále než minulá singlovka "Starstruck". Bude tedy zajímavé, jak "Night Call" bude vlastně znít a jak se osamocený Olly popasuje s absencí soudržnosti bývalých parťáků Mikeyho Goldsworthyho a Emre Türkmena.

Přípravy třetího alba protáhla jeho účast ve vyvedené minisérii "It's A Sin" stanice Channel 4. "Night Call" tak vyjde v pátek 7. ledna. Chystané formáty můžete studovat a předobjednávat v oficiálním obchodu Years & Years. Na finální tracklist si ještě ale musíme počkat, zatím je známo pouze to, že deluxe edice CD přinese hned pětici bonusů a kolekce bude k dispozici s několika alternativními přebaly jednotlivých vydání.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY