Coldplay a BTS šíří lásku s "My Universe"

26.09.2021 19:42 - Honza Balušek | foto: Warner Music

Na společný singl Coldplay a BTS si každý musí udělat svůj vlastní názor. Fanynky jihokorejské sedmičky by písničce "My Universe" daly určitě desítku, protože je úžasná jako vše, co jejich oblíbený boyband udělá, zatímco příznivci britské kapely, kteří ji sledují od počátku kariéry, budou brblat něco o zaprodání se mamonu a komerci. Ti ostatní si mohou v klidu užít příjemnou rádiovku, která rozhodně oplývá něčím, co je potřeba vždy a nyní ještě více - dobrou náladou a optimismem.

Pravdou je, že Coldplay s až železnou pravidelností střídají své intimnější a experimentálnější desky s těmi, na nichž sázejí jeden hit za druhým. A nyní je prostě čas na všichni ruce nahoru a láska je nejvíc. A proč se pro jednu písničku nespojit s aktuálně nejžhavějším hudebním zbožím pro teenagery? Korejština jako ozvláštnění v písničkách ještě neomrzela a "My Universe" je tak instantně pozitivní, že je těžké jí okamžitě nepodlehnout. Její výdrž ovšem s velkou pravděpodobností nebude tak dlouhá jako u jiných, zásadnějších skladeb kapely.

Coldplay novinku už stihli zahrát i na festivalu Global Citizen, kde je BTS doplnili sice jen z natočeného záznamu, zato ovšem Chris Martin neváhal přihodit pár vtípků ("Snížili jsme si věkový průměr v kapele o patnáct let"), a dokonce sám zazpíval několik korejských frází.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY