Záznam "The Legendary 1979 No Nukes Concerts", zachycující Bruce Springsteena na vrcholu tvůrčích sil, vyjde v listopadu

26.09.2021 17:09 - Jiří V. Matýsek | foto: Billboard

Před časem jsme na musicserveru psali o tom, že Bruce Springsteen nachystal koncertní film, který shrnuje jeho legendární vystoupení z roku 1979. "The Legendary 1979 No Nukes Concerts" je záznamem dvojice koncertů, které The Boss odehráli v roce 1979 v rámci benefiční akce zaměřené proti jaderné energii. Podpořili tím organizaci MUSE (Musicians United for Safe Energy), kterou v témže roce založili hudebníci Jackson Browne, Graham Nash, Bonnie Raitt a John Hall. Nyní k celému počinu známe více detailů.

Celý projekt měl pod palcem dlouholetý Springsteenův spolupracovník, režisér Thom Zimny. "Před pár lety jsem se znovu ponořil do archivu se záznamy koncertů Bruce a Bandu z No Nukes z roku 1979. Rychle jsem si uvědomil, že tohle jsou ty nejlepší výkony skupiny ze sedmdesátých let, pro ni legendárních, a rozhodl jsem se, že z těch záběrů dostanu jejich plný potenciál. Pro Bruce jako režisér pracuji posledních 20 let a mohu bez přehánění říct, že tenhle nový sestřih a remix devadesátiminutového filmu je špičkou toho, jací tehdy byli naživo v jejich nejvíce kreativním období," nechal se slyšet.

Snímek zachycuje Springsteena a jeho E Street Band ve špičkové formě. Společně s doprovodným live albem vyjde 16. listopadu tohoto roku. K dispozici bude jako DVD, respektive Blu-ray se dvěma CD a také samostatně na dvou vinylech. Samozřejmostí je i digitální distribuce. Setlist obsáhne celkem třináct položek. Mezi hity jako "Badlands", "The River" či "Born To Run", se vešly i covery, například "Rave On" Buddyho Hollyho či "Stay" Maurice Williamse, v které se ke Springsteenovi na pódiu přidali Tom Petty a Jackson Brown. Celkem se ve filmu objeví deset dosud nevydaných záznamů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY