Ivan Hlas ON AIR: Zpívat jsem si začal, protože jsem se bál tmy

21.09.2021 14:06 - Spolupracovník redakce | foto: Jiří V. Matýsek / musicserver.cz

Ivan Hlas je jedním z nejvýraznějších představitelů už tak velmi výrazné tzv. hanspaulské scény, která vznikala v 70. a 80. letech minulého století kolem hostince u Tyšerů na pražské Hanspaulce. A svoji kariéru písničkáře začínal po boku dalších tamnějších hvězd jako Yo Yo Band nebo Žlutý pes, s nimiž v začátcích i hrával. Nejvíc se však proslavil svými písněmi do filmu Jana Hřebejka "Šakalí léta" z roku 1993, v 90. letech však do rozhlasového éteru prorazil i celou řadou dalších svých hitů jako "Karlín" či "Malagelo". V současné době pak vydává a koncertuje se skupinou Ivan Hlas Trio, s níž chystá i novou desku.

Jak vzpomíná na svoje vůbec první koncerty s kapelou The Mice v hanspalském Houtyši? Proč podle něj písně z filmu "Šakalí léta" dodnes tak rezonují mezi publikem a chtějí je i děti? A jaký je jeho recept na hit?

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY