Druhé album dvojice něco něco "Útržky" se svým tématem dotýká mnohých z nás

20.09.2021 08:16 - Jiří V. Matýsek | foto: Jana Plavec

Na konci léta vyšlo na labelu Divnosti druhé řadové album pražské písničkářsky-elektronické dvojice něco něco "Útržky". A jak sama kapela uvádí, dotýká se témat, která jsou v poslední době blízká velké části z nás. V textech totiž zaznívají pocity vděčnosti, porozumění i nedorozumění plynoucí z komunikace s okolím, útěky z města do míst, kde by nám mohlo být lépe, i stavy, kdy vás vysává vlastní život.

"Deska z velké části vznikla v Beskydech, které se objevují i v klipu k singlu 'Mezery' vycházejícím spolu s albem. Optimistické a nadějné 'Mezery' si podle nás zaslouží být na prvním místě, proto celé album otevírají. Deska není jen optimistická, do textů jsem přetavila i svoje dospělé frustrace, obavy a běsy, které částečně plynou i z toho, že jsem žena," říká zpěvačka Alžběta Trusinová. Nahrávkou si něco něco také ledacos ujasňují sami v sobě: "Album je nejen o osobním hledání se ve světě lidí po třicítce, ale i o hledání hudebním. Každá písnička zní trochu jinak, takže pro sebe špatně nacházíme žánrovou škatulku. Chceme skládat melodie, které si budete pamatovat. Zároveň trochu stavíme pop na hlavu," dodává kytarista a hráč na syntezátory Tomáš Tkáč.

Výsledek má oproti prvotině živější zvuk, dvojice značně využívá kytary a bicí, ale i syntezátory, které dílo posouvají k elektronické taneční hudbě. Ostatně, jak to něco něco hraje, můžete posoudit sami na streamovacích službách, kde je album "Útržky" dostupné. Jeho křest se koná 30. září v pražském prostoru Bike Jesus s hostující indie-popovou songwriterkou Margo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY