Frozen Poppyhead spojují v klipu "Prickly Heart" hudbu s malířstvím

17.09.2021 10:12 - Jiří V. Matýsek | foto: Frozen Popppyhead

Domácí alternativně-metalová skupina Frozen Poppyhead se vrací ke svému letošnímu albu "Everlast" a servíruje videoklip k niterné skladbě "Prickly Heart". Píseň tematizuje úzké propojení hudby a výtvarného umění. "Pokud má umělec něco, co jej bodá v srdci při každém nádechu, vždycky se to v díle projeví a nezáleží, jestli je to výtvarník nebo muzikant," konstatuje kapela.

Ve videoklipu sledujeme vznik uměleckého díla - obrazu srdce - doslova v přímém přenosu. Hlavní role šíleného a geniálního umělce, který je ochoten obětovat život pro zajištění dokonalosti a dokonanosti počinu, se ujal nadaný ilustrátor, malíř, a grafik Daniel Kyncl.

Klip i obraz je dokončen - ale tím jejich příběh nekončí. "Rádi bychom finální obraz srdce vydražili a výdělek dali na děti, které trpí vážnými srdečními problémy," nechal se slyšet frontman českobudějovické formace Richard Tolkner, který je rovněž autorem námětu a scénáře ke snímku. Natočil jej a sestříhal Jakub Schubert alias RayCatch a jde o povedenou záležitost.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY