LEGO spojilo síly s výrobcem kytar Fender. Výsledkem je tisícidílková stavebnice slavného nástroje

12.09.2021 15:49 - Jiří V. Matýsek | foto: Lego

LEGO už ani zdaleka není jen stavebnice pro děti. Dánská společnost naopak objevila silnou cílovou skupinu v hravých dospělých a připravuje pro ně sérii do nejmenšího detailu propracovaných modelů. Najdeme mezi nimi ikonická auta, slavné budovy z celého světa i hudební nástroje. Ke klavíru nyní přibyl i kousek, nad kterým zaplesá srdce každého rockera, kterému zároveň nejsou cizí barevné kostičky. LEGO se spojilo s výrobcem kytar Fender a společně stvořili set, ze kterého si můžete postavit legendární Stratocaster.

Není bez zajímavosti, že model navrhl slovenský designér Tomáš Letenay. Právě on vyhrál tematickou soutěž, kterou dánská společnost vyhlásila. "Hrával jsem na kytaru jako teenager a vždycky jsem snil, že budu mít Fender Stratocaster - ale nemohl jsem si ho dovolit," nechal se slyšet. A tak ho nakonec postavil z LEGa.

Stavebnice obsahuje dílky, které umožňují stavbu kytary v červené nebo černé barvě. Strat z kostiček bude odpovídat svému vzoru, včetně šesti strun, detailně provedených snímačů a ladicích kolíků. Kromě kytary je součástí setu i zesilovač Princeton Reverb, efektový pedál, popruh a samozřejmě veškerá kabeláž. Kytaru je pak možno vystavit na odpovídajícím stojanu. Jak model složený z 1 074 díků, vypadá, se můžete podívat níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY