Erasure připravili reedici alba "I Say I Say I Say"

13.09.2021 11:51 - Dan Hájek | foto: Erasure

Pro kapelu Erasure se deska "I Say I Say I Say" stala čtvrtým vrcholem britské albové hitparády v řadě (a bohužel zatím posledním). Tehdy jí cestu žebříčky prošláply singlové záseky "Always", "Run To The Sun" nebo "I Love Saturday". A na začátku listopadu se fanoušci dočkají její rozsáhlé reedice s hromadou bonusů.

Andy Bell a Vince Clarke za sebou měli album "Chorus" a coverové épéčko "Abba-esque", na němž po svém vdechli zcela nový, diskotékový život čtyřem dnes již nesmrtelným klasikám Abby ("Lay All Your Love on Me", "S.O.S.", "Take a Chance on Me" a "Voulez-Vous"). Taktéž vyrazili na velmi úspěšné turné a vydali svou první hitovou kompilaci "Pop! The First 20 Hits". Kvůli všem těmto aktivitám vyšlo "I Say I Say I Say" až tři roky po "Chorus". Vince v hojné míře během natáčení využíval sekvencery a analogové MIDI syntezátory, nahrávku pak produkoval Martyn Ware, člen skupin The Human League a Heaven 17. Desce se dařilo i v Americe a stala se velmi oblíbenou záležitostí v tamní tanečně orientované komunitě.

Nová edice bude, stejně jako předchozí "Wild!" a "Chorus", zabalena do úhledné knížečky s doposud nepublikovanými fotografiemi a komentáři k této éře. Oba disky přinesou řadu bonusů, včetně b-stran singlů, remixů (i z původních promo nosičů) a další zatím nevydaný materiál. První cédéčko přinese vedle původního desetitrackového kompletu tato béčka z výše zmíněných singlů: Tragic (Live Vocal), Tenderest Moments, Ghost, Truly Madly Deeply, Dodo, Tragic.

Mnohem rozmanitější bude druhý kotouč, na němž najdou místo i živáky z pořadu Later with Jools Holland nebo záznamy z vysílání BBC Radio 1, kde toto duo zahrálo i vydařený cover Blondie "Heart Of Glass". Sběratele remixů určitě potěší zařazení doposud nevydaného remixu tracku "I Love Saturday" od Iana Levina.

Finální tracklist má pak tuto podobu: Always (Extended Mix), I Love Saturday (Ian Levine Remix), Run To The Sun (Beatmaster's Intergalactic Mix), Always (Cappella Club Remix - Edit), Because You're So Sweet (BBC Radio 1 Session), Heart Of Glass (BBC Radio 1 Session), Siempre, Run To The Sun (Set The Controls For The Heart Of The Sun Mix - Chris & Cosey Remix), I Love Saturday (Demo Version), Miracle (Later With Jools Recording), Because You're So Sweet (Later With Jools Recording), Always (Acoustic Version), So The Story Goes (Choral Mix), I Love Saturday (Flower Mix), Run To The Sun (The Diss-Cuss Mix), Always (X Dub Cut - Full Length Version). Zamrzí snad jen fakt, že nezbylo místo pro jednu raritku, španělskou verzi "Always", dříve určenou jen pro chilský a argentinský trh.

Reedice "I Say I Say I Say" vyjde v pátek 5. listopadu a předobjednávky již běží v oficiálním obchodě Erasure, kde si můžete zvolit i variantu balíčku s trikem s motivem desky. Níže si připomeňte trojici hitů skupiny "Always", "Run To The Sun" a "I Love Saturday".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY