Další Hotspot zavedl Axela Thesleffa do koksárenské věže v Dolních Vítkovicích

04.09.2021 10:52 - Dan Hájek | foto: Kamil Hauptmann

Třetí díl série Hotspot doputoval do Ostravy, do míst, kde se každoročně koná festival Colours Of Ostrava. Kvůli přetrvávajícím covidovým omezením se letos uskutečnila v omezeném rozsahu jen showcaseová přehlídka Czech Music Crossroads. Jejím předvojem bylo společné vystoupení Axela Thesleffa a Ventolina. Každý z nich si nachystal unikátní set, který odehrál na velmi specifickém místě pro omezený počet posluchačů. Pódium bylo umístěno v nitru původní koksárenské věže, okolo které návštěvníci festivalu pravidelně chodí.

"Omezená přístupnost i nutná bezpečnostní opatření představovaly z hlediska produkce koncertu velkou výzvu. Kompletní technika se například nahoru na věž musela dopravovat na vysokozdvižné plošině a účinkující museli být během koncertu připoutáni ke scéně bezpečnostním lanem," popisuje Josef Ženíšek z agentury SMART Production, která celou sérii Hotspot připravuje ve spolupráci s Colours Of Ostrava. Přes hodinu trvající záznam nabídne hned několik unikátních záběrů z výšky na celý areál, ale také spoustu detailních pohledů na blízké okolí věže. Pokud budete video sledovat pozorně, neunikne vám ani několik blesků, které ten večer pročesávaly oblohu nedaleko moravskoslezské metropole.

Hlavním aktérem tohoto přes hodinu trvajícího snímku je finský hudebník Axel Thesleff, jehož hit "Bad Karma" nechyběl ani zde. Axel je známý tím, že ve své tvorbě spojuje taneční elektroniku s rockem, post-rockem nebo metalem, zároveň do ní pouští vlivy klasiky i východních tradic. Jeho set však v závěru drobet sklouzával do určité repetitivnosti, přestože během něj zahrál na klasické i elektronické hudební nástroje, včetně speciálně upravených elektronických syntezátorů. Samotnou scénu pak doplnila instalace LED panelů, jež podtrhly industriální pojetí blízkého okolí.

Série Hotspot dosud představila dva díly: na Strahovském stadionu zahrál Floex se svým parťákem robotem Josefem a Bratři obsadili skalní hrad Sloup. Cílem organizátorů je představit živou hudbu na netradičních místech a vše spojit do vizuálně propracovaných videozáznamů s využitím současné techniky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY