Abba ukončila spekulace: po čtyřiceti letech vydá nové album

02.09.2021 21:32 - Dan Hájek | foto: Universal Music

Dlouholeté dohady a náznaky jsou u konce. Popová legenda Abba se vrací v původní sestavě s novou studiovkou. Z původního záměru vydat čtyři nové skladby nakonec vznikla regulérní, plnohodnotná řadovka. Dostala název "Voyage". Současně s tímto oznámením vypustila skupina i první dvě ukázky, již nějakou dobu skloňované písně "I Still Have Faith In You" a "Don't Shut Me Down". Poslechnout si je můžete pod článkem.

Dle slov všech členů formace nyní dozrál ten pravý čas se pohnout a dokončit další společnou etapu fungování. Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson a Anni-Frid Lyngstad tedy konečně navážou na desku "The Visitors".

Abba - Voyage
© Polar Music
Album "Voyage" se natáčelo hlavně v posledních třech letech. Mezi čerstvými kousky budou i songy "Just A Notion" a "Bumble Bee", které fanoušci mohli prvně zaslechnout v rámci medley z nevydaných demosnímků "ABBA Undeleted", jež byly součástí boxsetu "Thank You For The Music" z roku 1994. Chystaný komplet producentsky zastřešuje pánská část tohoto seskupení.

Další potvrzenou informací je virtuální turné, jež odstartuje 27. května příštího roku v Londýně. V tamním areálu Queen Elizabeth Olympic Park vzniká speciálně upravená aréna s kapacitou tři tisíce posluchačů. Show by měl doplnit desetičlenný live band a holografy digitálně omlazené čtveřice hlavních aktérů. Zatím se hovoří jen o této londýnské sérii koncertů, dá se ale předpokládat, že následně tento koncept vyrazí na cesty.

Devátá řadovka Abby "Voyage" vyjde (po několika posunech kvůli covidu) v pátek 5. listopadu a přinese těchto deset zcela nových skladeb: I Still Have Faith In You, When You Danced With Me, Little Things, Don't Shut Me Down, Just A Notion, I Can Be That Woman, Keep An Eye On Dan, Bumble Bee, No Doubt About It, Ode To Freedom. Nahrávka vyjde v několika formátech včetně sběratelské edice, všechny ale budou obsahovat stejný počet písní. Předobjednávat můžete na tomto místě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY