První čtyři alba Slayer se v říjnu dočkají nových vydání

03.09.2021 09:51 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Americká thrashová veličina už sice svou kariéru (asi, ale známe to...) pověsila na hřebík, už nikdo však partě kolem kytaristy Kerryho Kinga neodpáře její vliv na podobu všemožných větví extrémního metalu. Tím, že Slayer v osmdesátých letech naroubovali punk na metal a navrch přidali dosud neotevřená a tabuizovaná témata, inspirovali mnohé další - a nezáleží na tom, jestli své tvorbě říkají thrash, black, death nebo kdovíco dalšího.

Slayer reedice
© Metalblade
Za milník je obecně považováno páté album kalifornské legendy "Reign In Blood", velkou inspirací ale byly i desky, které mu předcházely. Nahrávky "Show No Mercy" (1983), EP "Haunting the Chapel" (1984), živák "Live Undead" (1984) a kolekce "Hell Awaits" (1985) vyšly tehdy na labelu Metalblade a pod stejnou značkou vyjdou 22. října v reedicích.

Každé z alb vyjde na CD, kazetě a vinylu. Kromě klasických černých desek budou k dispozici i barevné variace, takzvané splatter. Každá reedice tak bude na vinylu k dispozici ve čtyřech různých podobách, bohužel vždycky tři ze čtyř barevných variant budou exkluzivitami pro amerických trh. Ta zbývající navíc bude pro Evropu limitována tisíci kusy. U klasické černé verze žádné limity zveřejněny nebyly. V každém případě půjde o ideální příležitost k doplnění sbírek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY