Kniha a kompilace "Hypnotised" poodkrývají vznik tanečního stylu trance

21.09.2021 12:11 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Taneční hudba je již několik dekád jedním z nejlépe se prodávajících artiklů showbusinessu. Poslední léta zároveň přibývá těch, kteří opětovně našli zalíbení v hudebním stylu trance, a tak přišel ten správný čas, aby byl vznik tohoto žánru popsán a přesně specifikován. Toto všechno má za úkol nová kniha "Hypnotised - A Journey Through Trance 1990-2005", která v mnoha evropských zemích právě vychází.

Hypnotised, A Journey Through Trance Music 1990-2005 (Book)
© Black Hole Recordings
Pod titulem je podepsán nizozemský spisovatel Arjan Rietveld, který strávil více než tři roky vyčerpávajícím výzkumem a rešeršemi, jež následně propojil s vlastními úvahami na dané téma. Komplexní popis vývoje trancu navíc doplňují rozhovory se zasvěcenými, tedy majiteli labelů jako Black Hole Recordings, Bonzai nebo F Communications, kteří stáli u úplného počátku žánru v roce 1995.

Kniha zmiňuje zásadní vliv interpretů jako Solarstone, Laurent Veronnez, Banco De Gaia, Sander Kleinenberg, Cosmic Baby, Delirium, Jam El Mar, Marco V, Nu NRG nebo Push, kteří svými tehdy vydanými singly změnili dosavadní vnímání taneční hudby. Tato slova potvrzují i doprovodné hudební nosiče, které vydání knihy podporují.

Kromě digitální podoby si fanoušci mohou zakoupit třídiskovou kompilaci "Hypnotised: A Journey Through Dutch Trance Music (1994-2005)", na které najdeme dnes již legendární tracky od Armina van Buurena, System F, Solid Sessions, Three Drivers nebo Marka Ottena. Kromě toho je k mání i trojvinyl s těmi nejzásadnějšími songy trancové historie. U nás bohužel kniha ani nosiče k sehnání zatím nejsou, máte-li ale zájem, objednat si je můžete například zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY