Na PRS Guitars hraje i Carlos Santana či Mark Tremonti

29.08.2021 10:54 - Tisková zpráva | foto: kytary.cz

PRS Guitars je stále ještě poměrně mladá společnost se sídlem ve městě Stensville v americkém Marylandu, která se věnuje se především výrobě elektrických kytar a na trhu s hudebními nástroji působí od roku 1985. Založil ji kytarista Paul Reed Smith, který s životním mottem "Miluji hudbu v celém jejím spektru" prorazil mezi silnou konkurencí a jeho nástroje využívají přední světoví hráči jako Carlos Santana nebo Mark Tremonti.

Společným jmenovatelem kytar PRS je nejlepší možná kvalita v každém detailu. Výrobní procesy, které jsou u konkurence prováděné ručně, nechává značka PRS bez jakéhokoliv ostychu na CNC strojích, pokud to povede k vyšší kvalitě zpracování, lepšímu hernímu komfortu a tedy i spokojenosti zákazníka. Příkladným modelem kytary z továrny je PRS Custom24. Nástroj má double cutaway tělo vyrobené z mahagonu a opatřené vrchní javorovou deskou s houslovým profilem. Dvouoktávový vlepený krk je vyrobený rovněž z mahagonu a je osazený palisandrovým hmatníkem zdobeným intarziemi ve tvaru ptáků, které jsou pro nástroje PRS typické.

PRS Guitars
© kytary.cz
Snaha udržet produktovou kvalitu v nejvyšších možných sférách vedla logicky k navýšení pořizovací ceny nástrojů. S úmyslem dostat kytary z dílen PRS k širší hráčské veřejnosti otevřela společnost pobočku v Indonésii, kde vyrábí cenově dostupnější nástroje série SE. Elektrické kytary této řady nicméně vycházejí ze stejného konceptu jako jejich příbuzné ze Stensvillu a průběh jejich výroby včetně výsledné kontroly má v indonéské továrně na starost speciální tým. Kvalitou zpracování odpovídají obecnému věhlasu značky a platí za jedny z nejuniverzálnějších a nejspolehlivějších nástrojů vůbec. Sérii SE prezentují tři řady kytar s označením SE Custom, SE Standard a Hollowbody (celolubové). Společně, kromě osvědčených klasik, obsahují i levoruké modely, sedmistrunky, barytonové a pololubové kytary nebo signature modely známých kytaristů.

Značka PRS Guitars dnes právem patří mezi zavedené výrobce kytar. V 80. letech se dokázala prosadit v konkurenci gigantů Fender nebo Gibson, kteří v té době neochvějně drželi přední pozice na trhu. Paul Reed Smith ještě před založením společnosti přinesl navíc do procesu výroby kytar řadu inovací a možná jen díky němu dnes můžeme mít na svých nástrojích kompenzované nulté pražce nebo tremola, která se nerozlaďují. Kompletní nabídku kytar PRS najdete v obchodě s hudebninami Kytary.cz.

(Placená inzerce.)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY