Lucie Bílá si dopřála "Dobrý kafe" od Pokáče

14.08.2021 17:25 - Hana Bukáčková | foto: Patrik Černoch

Tak se mu to, klukovi plešatému, podařilo. Když jsme spolu před pár měsíci dělali rozhovor k jeho desce "Antarktida" , Pokáč prozradil, že má rozjednanou spolupráci s Lucií Bílou, ale že neví, jak to dopadne.

A dopadlo. Navíc měl sen napsat skladbu o kávě. To se mu také povedlo, i když se tento nápoj promítl v podstatě pouze do názvu a refrénu. A tak je tady song "Dobrý kafe" s návykovým až stadionovým refrénem: "Už nechci řvát, chci radši zpívat, na hvězdy se dívat a dobrý kafe pít…"

"Toužila jsem po písničce, která by vystihovala můj život v přítomnosti. Pokáč byl pro mne jasná volba, je rychlý, umí věci pojmenovat, a navíc ho mám ráda. Stačilo nám jedno setkání a písnička byla na světě. Pak putovalo vše do rukou mého producenta Dalibora Cidlinského a výsledek předčil i má očekávání," svěřila se zpěvačka a doplnila: "Jediný oříšek bylo počasí na natáčení videoklipu. Přála jsem si točit v přírodě, aby měla písnička prostor, lehkost, atmosféru svobody, kterou v sobě teď cítím, ale příroda se rozhodla zahnat nás domů, kde nepršelo. Nakonec jsem byla i za to vděčná." Za produkcí videa stál její syn Filip Kratochvíl společně s Hanou Urbánkovou, kameru a střih obstaral Patrik Černoch.

Pokáč k tomu s humorem vlastním speciálně pro nás doplnil: "Lucka je de facto sousedka, Otvovice jsou dvě vesnice vedle Stehelčevsi, kde jsem vyrůstal. Když se ozvala, jestli bych jí nenapsal song, bral jsem to jako sousedskou výpomoc, něco jako když vám dojdou vajíčka. A samozřejmě to byla velká čest."

Bílá si dost možná singl i snímek opožděně nadělila k dubnovým půlkulatým narozeninám. Je to příjemná věc, netrhá uši, na rozdíl od mnohých jiných jejích písní. Škoda, že Pokáč nedostal i pěveckou šanci, ale baví mě jen fakt, že tam prostě je. Textově jednoduchá, přímočará, melodická, skoro až roztancovaná skladba je doprovozená klipem, ve kterém vidíme mladou Lucku, nebo spíš Hanku, v podání Sophie Farag.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY