Billy Idol se po sedmi letech vrací. Klip "Bitter Taste" je inspirovaný jeho vlastní nehodou

13.08.2021 08:03 - Ondřej Hricko | foto: Billy Idol

Billy Idol se po albu "Kings & Queens of the Underground" na sedm let studiově odmlčel. Až nyní se (dost možná i díky covidové pauze) vrací s novým EP "The Roadside", z něhož nyní vypouští první singl a klip.

Novinkou "Bitter Taste" připomíná britský zpěvák děsivou nehodu na motocyklu v roce 1990. Tehdy téměř přišel o nohu a rok nemohl chodit. A právě pauza během pandemie se mu zdála jako dobrý okamžik k ohlédnutí za významnou událostí v jeho životě.

"Nehoda na motocyklu byla katarzí, okamžikem probuzení. Kousek mě na té silnici zůstal, ale nakonec to nemuselo být nutně jen špatné. Byl to budíček. Možná jsem na té silnici nechal neuctivého mladého Billyho a otevřel dveře pozornějšímu otci a citlivějšímu muzikantovi," vysvětluje.

Klip je pojat jako takový snový návrat k celé události a projev autorova díku za to, že je stále na světě. Samotný singl má, jak název napovídá, skutečně hořkou příchuť a také dobře budovanou atmosféru. Je poutavý nejen textově, ale i hudebně - jeho melodie vám dlouho nezmizí z paměti, jak to ostatně u Billyho písní bývá často. Kus dobré práce na silném zvuku odvedl i renomovaný producent Butch Walker a my se jen můžeme těšit na zbylý materiál z EP "The Roadside", které vyjde letos 17. září, a zároveň si postesknout, že nejde o plnohodnotnou desku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY