Guns N'Roses zveřejnili po více než dekádě nový materiál. Píseň "Absurd" je ale spíše zklamáním

06.08.2021 15:04 - Jiří V. Matýsek | foto: Geffen Records

Guns N' Roses se po vynucené pauze opět vrátili na koncertní pódia a už před pár dny překvapili fanoušky na koncertu v Bostonu novým songem. Ten nyní vychází oficiálně ve studiové verzi. Věci však nejsou tak úplně růžové, jak by mohly být.

"Absurd" je totiž nová skladba jen částečně, jedná se o mírně upravenou píseň "Silkworms", která se nevešla na zatím poslední album formace (byť v sestavě, v níž byl pouze zpěvák Axl Rose) "Chinese Democracy".

Výsledná podoba je spíše nemastná-neslaná. Poměrně tvrdý rockový song, v němž zaznívají snad i ozvěny Ministry - asi je to tím zefektovaným hlasem a celkovou sloganovitostí textu - a typický feeling ze starých nahrávek Guns N' Roses, z toho moc cítit není. Jako slušná vypalovačka dobré, ale poněkud pod úroveň formátu kapely, která ji natočila. Uvidíme, jakým směrem se vydá album, které by snad mělo vznikat.

Od roku 2016 už hrají Guns v téměř původní sestavě, tedy vedle Axla Rose i s kytaristou Slashem a basákem Duffem McKaganem. Jejich pražský koncert byl z pochopitelných důvodů přesunut na 18. června 2022.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY