Srpnová část Barrák music hradu se blíží

06.08.2021 10:32 - Tisková zpráva | foto: Barrák Music Hrad

Rozličnými hudebními žánry rozezní Slezskoostravský hrad po krátké přestávce druhá část letních koncertů Barrák music hrad. Zaujme metalisty, milovníky hip hopu, folku i rocku.

Srpnovou nálož koncertů odstartují 12. srpna Poletíme? (na snímku). Jak o sobě sami říkají, jsou kapelou dobře vypadajících mužů, která hraje originální banjo punk future jazz country v turbošansonovém duchu. To zní dost zajímavě, že? Texty ze života, nástrojově bohaté obsazení, bude to zkrátka pohodový letní večer s příjemnou atmosférou. Rapový večírek čeká posluchače o den později, kdy to na hradě rozjedou PSH & Prago Union. Peneři strýčka Homeboye nevynechají hity "Praha", "Všichni jsou už v Německu" nebo "Smichov", chybět však nebudou ani novinky. Na ty se můžete těšit i od Prago Union, kteří vydali novou desku "Made in Strašnice" teprve nedávno.

Rap bude zastoupen také v sobotu 14. srpna, tentokrát však půjde o ryze dámský mejdan. Vystoupí jedna z nejoblíbenějších slovenských rapperek současnosti Sima, kterou doplní pražská začínající zpěvačka a rapperka Annabelle, jež studovala hudbu v Londýně. Velké množství fanoušků potěší koncert kapely Divokej Bill, který je plánován na 15. srpna. Tuto českou folk-rockovou kapelu netřeba dlouze představovat, aktuálně je na turné "Marathon 2021", na kterém hraje všechny své pecky.

Koncert Horkýže Slíže měl proběhnout již na prvním ročníku Barrák music hradu, byl snad prokletý a několikrát musel být přesunut. Toto prokletí se snad zlomí ve čtvrtek 19. srpna, kdy oblíbeným slovenským rockerům bude předskakovat česká kytarovka zakázanÝovoce. Vstupenky z původního termínu zůstávají v platnosti. U kytarové muziky zůstaneme i 21. srpna. Hrad bude patřit festivalu METAL!!! Hudebně zde nebude zastoupena pouze Česká republika (Darkwind, Cuttered Flesh, G.O.R.E., Exorcizphobia). Do varu uvede fanoušky také slovenská kapela Doomas, řečtí Amken a Suicidal Angels, Sinister z Holandska, Švédové Valkyrja a polská legenda Squash Bowels.

Také 26. srpna zůstaneme u tvrdších tónů. Do Ostravy zavítají Alkehol a Debustrol. První desku vydali Alkehol již v roce 1992, Debustrol zahájil kariéru dokonce ještě o pár let dříve, půjde tedy o večer s legendami české trashmetalové a rockové scény. Závěrečný koncert Barrák music hradu bude návratem k rapu a hip hopu. Velká fanouškovská základna, miliony zhlédnutí na Youtube. To je Yzomandias & Nik Tendo. Na hradě 27. srpna.

Aktuální informace, novinky, aktuální hygienická opatření a kompletní program jednotlivých koncertů, hudebních festivalů a performance najdete zde a na sociálních sítích facebooku a instagramu @barrakmusichrad, kde pravidelně informujeme o tom, co chystáme. Oficiálním pivem akce je Radegast, který bude čepován do zálohovaných nicknacků speciální edice BMH, kterou jste si vy návštěvníci loni tak oblíbili.

Organizátorem BMH je Marcel Palovčík z ostravského hudebního klubu Barrák. Partnery jsou MO Slezská Ostrava, Slezskoostravský hrad, Velo, stavebniny DEK, Ostravská univerzita, JIP a Galerie Venku. Mediálními partnery jsou Hitrádio Orion, rádio Helax, Čas a Čas Rock, Ostravainfo, Jsme z Ostravy a Ostravacard.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY