Vidna Obmana v Praze

14.05.2003 12:21 - Antonín Kocábek | foto: facebook interpreta

Vidna Obmana - Spore
© facebook interpreta
Agentura Lighthouse je domácí hudební veřejnosti známá především jako promotér tanečních parties, často pojatých v nemálo monstrózním duchu. Už v minulosti k nám ale přivezla i několik čistě poslechových záležitostí, například ambientně-industriální seskupení In Slaughter Natives či Deutsch Nepal. Nyní nabízí vystoupení belgického projektu Vidna Obmana, které je jeho vůbec prvním v evropské části bývalého socialistického bloku.

Za projektem Vidna Obmana stojí jedna z nejvýraznějších osobností soudobé elektronické hudby - belgický skladatel Dirk Serries. Ten přijíždí do Prahy především představit novinkové album "Spore", druhý díl trilogie inspirované Dantovou Božskou komedií, částí "Peklo". Společně s tímto experimentátorem se po delší době objeví koncertně i domácí Richter band, formace seskupená okolo osoby kytaristy Pavla Richtera (mj. bývalého člena skupin Štehlík, Švehlík, MCH Band či Dunaj, spolupracovníka Oldřicha Janoty a dalších hudebních veličin domácí scény), jehož členem je i Michal Kořán (ten v minulosti působil v Paprscích Ing. Garina či Zapomenutém orchestru země snivců), kterému nedávno vyšlo další sólové album "Poslední věci anděla".

Ze všeho výše vyřčeného je jasné, že půjde o zcela unikátní koncertní večer pro opravdové fanjšmekry. Protože Vidna Obmana si ke svým vystoupením zásadně vybírá netypické prostory, kde hudba koresponduje s geniem loci (například kostely či jeskyně), koncert se odehraje v kobyliském Salesiánském divadle, a to ve čtvrtek 15.května od 19:30 Více najdete na stránkách agentury Lighthouse.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY