Bruce Springsteen nachystal koncertní film shrnující jeho legendární vystoupení z roku 1979

04.08.2021 10:21 - Jiří V. Matýsek | foto: Bruce Springsteen

Pod názvem "The Legendary 1979 No Nukes Concerts" vyjde ještě letos koncertní film, který je záznamem dvou vystoupení, která Bruce Springsteen & The E Street Band odehráli v roce 1979 v rámci benefiční akce zaměřené proti jaderné energii. Podpořili tím organizaci MUSE (Musicians United for Safe Energy), kterou v témže roce založili hudebníci Jackson Browne, Graham Nash, Bonnie Raitt a John Hall.

Na sérii koncertů, která se uskutečnila na podporu snah MUSE, vystoupili kromě Springsteena také Tom Petty, Crosby, Stills & Nash a mnozí další. Co se Springsteena týče, oba sety patří k vrcholům rané fáze jeho kariéry a vyjdou v nově remasterované podobě. O tu se postaral "Bossův" dlouholetý spolupracovník Thom Zimny.

Springsteen se v současné době vrátil ke svému programu spojujícímu intimní akustické vystoupení se životopisným vyprávěním "Springsteen On Broadway". Příští rok by se pak měl opět vypravit na pódia se svým E Street Bandem. Zda ho jeho plány zavanou i do Evropy, se teprve uvidí. Zpěvák se zároveň před časem nechal slyšet, že pracuje na dalším albu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY