Josefstadt uzavírá line-up skupinami Hypocrisy a Vader

29.07.2021 16:52 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Dva týdny a kousek před výkopem malého Brutalu s názvem Josefstadt uzavírají pořadatelé jeho line-up. Třídenní festival, který se uskuteční na tradičním místě v pevnosti Josefov u Jaroměře v termínu od 12. do 14. srpna 2021, původně ohlásil padesát programových položek. Kapel nakonec přijede o něco méně, kvantitu ovšem vyvažuje kvalita - do soupisky přibyla dvě velká jména, která se dobře vyjímají na pozici headlinerů.

Jsou to švédští melodičtí deathmetalisté Hypocrisy a jejich žánroví souputníci, polští Vader, ve které celá řada fanoušků doufala. Bohužel, jsou to právě Vader, kteří nahradili dříve ohlášené Pestillence a přijedou se speciálním setem věnovaným desce "De Profundis". Další kapelou, která ze sestavy vypadla, jsou Conjurer, ty pro změnu nahradili modernisté The Materia.

Tím novinky v programu festivalu samozřejmě nekončí. "Dále se těšit můžete na emocemi nabitý post-hardcore kluků ze Skywalker, emoce a atmosféru do moderně uchopeného deathu dávají i Innersphere. Thrashující hardcore pěstí vás udeří Crippled Fingers, Stíny plamenů naopak dovezou poctivý black a grindující Insistent zas severskou scénou ovlivněný grindcore. A na závěr jedna premiéra - Altars Ablaze znát nebudete, ale prozradíme, že se jedná o death/black projekt výlučně z řad známých českých muzikantů," lákají pořadatelé.

Třídenní hudební maraton je jakýmsi návratem festivalu ke kořenům, do doby, než se stal mamutí vyprodanou akcí. A jak za pořadatelskou agenturu Obscure Promotion uvedl v našem rozhovoru Tomáš Fiala, oproti loňskému roku bude omezený doprovodný program a dění se bude soustředit primárně na hudbu. Vstupenky jsou stále v prodeji, stejně tak místa v kampech a hotelu v Hradci Králové a parkovací místa. Vše, včetně předobjednávek letošního merchandise, je k dispozici v oficiálním e-shopu festivalu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY