Zemřel František Nedvěd

19.07.2021 12:11 - David Věžník | foto: Tomáš Parkan / musicserver.cz

František Nedvěd, jeden z nejoblíbenějších tuzemských folkových hudebníků, v neděli večer zemřel. Ve věku 73 let podlehl rakovině plic. Smutnou zprávu sdělil na svém facebooku jeho syn Vojtěch.

"S hlubokým zármutkem a těžkým srdcem oznamujeme, že nás dnes ve večerních hodinách navždy opustil náš milovaný táta František Nedvěd," napsal. Kvůli zhoršujícímu se zdravotnímu stavu musel být jeho otec před několika dny převezen do nemocnice.

František Nedvěd se narodil 19. září 1947. Měl dva sourozence, s manželkou Marií pak syny Františka a Vojtěcha. Hudební kariéru odstartoval se skupinami Brontosauři a Spirituál kvintet. Dlouhé roky hrál společně se svým bratrem Janem, se kterým v roce 1996 vyprodal stadion na pražském Strahově (na koncert tehdy přišlo na šedesát tisíc lidí). Následovala několikaletá sólová kariéra, návrat k Janovi a účinkování v dalších skupinách (v jedné hrál právě i Vojta).

Nedvědova diskografie (včetně nahrávek s Brontosaury a Spirituál kvintetem) čítá více než 30 alb, mnohé z písní se dodnes hrají u táborových ohňů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY