Alice & Dan Bárta zahrají koncem července v Pivovaru Clock v Potštejně

16.07.2021 11:14 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

"Yeah!", to je debutové album jedné z nejzásadnějších českých rockových kapel 90. let, Alice, která v původní sestavě s Danem Bártou vyrazí k příležitosti 30 let od vydání této desky poslední červencovou sobotu (31.7.2021) na koncert do potštejnského Pivovaru Clock.

Před několika lety se východočeský Pivovar Clock začal poohlížet po novém a větším prostoru, který nakonec našel taktéž v Potštejně, a to v bývalé prvorepublikové fabrice na dřevěná okna a dveře zvané Fenetra. Fabrika byla hojně využívána za minulého režimu, ale posledních několik let zde již rachot strojů utichl. Dřevo, sklo nebo různé druhy slinutých karbidů. To jsou materiály, které se na Fenetře kdysi hojně vyskytovaly. Dnes je to slad, chmel a kvasnice. Název Fenetra zůstal, k němu přibyla nová technologie, lahvovací i plechovkovací stroje a prostor dostaly i dřevěné sudy od různých druhů vín nebo bourbonů pro zrání spontánních piv nové značky Fenetra.

Kluci z Pivovaru Clock plánují Fenetru otevřít kultuře, a proto prvním, kdo rozechvěje její skleněné tabulky oken, bude legendární devadesátková rocková formace Alice s Danem Bártou v čele. Původem plzeňská skupina bude k vidění a slyšení ve svém nejslavnějším složení: Dan Bárta - zpěv, Lumír Václavík - sólová kytara, Martin Střeska - kytara, Zdeny Podskalský - baskytara a Jiří Mikeš Milý - bicí. "Slepej Mladej Mrtvej", "Ráj se mnou nehledej" nebo "Klidná", to jsou písně, které 31. července zazní v autentickém prostředí řemeslného Pivovaru Clock. Před kapelou Alice zahrají dobře známí rock'n'rolloví The Complication.

Na čepu budete moct ochutnat několik druhů piv Clock od světlého výčepního 10° Hektora přes různé pale ale a také i nějaký ten speciál. Předprodej vstupenek probíhá na GoOut.net. Vstupenky budou i na místě. Uvidíme se v Pivovaru Clock!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY