Wolf Alice natočili k výbušné pecce "Play The Greatest Hits" stejně výbušný klip

07.07.2021 07:31 - Ondřej Kocáb | foto: Marie Strnadová

Třetí řadovka "Blue Weekend" vyšla teprve před měsícem, ale již za tak krátkou dobu zařadila britskou formaci Wolf Alice do top 10 nejrůznějších letošních žebříčků a zároveň je považovaná za její doposud nejlepší materiál. Ke každé ze skladeb navíc vznikají videoklipy, tvořící celistvý snímek rozdělený do jedenácti kapitol. Nejčerstvějším pokračováním je vizuál ke skladbě "Play The Greatest Hits".

Když parta kolem Ellie Rowsell dostala za své druhé album "Visions Of A Life" Mercury Prize, její členové si zavtipkovali, že jsou moc popoví pro rock a moc rockoví pro pop. Pustíme-li si však letošní kolekci, je hned po pár skladbách jasné, že jinak to tahle kapela ani neumí. Na jednu stranu zde uslyšíme něžnosti jako "No Hard Feelings" nebo "The Last Man On Earth", na tu druhou jsou tu vypalovačky jako druhý singl "Smile" anebo právě "Play The Greatest Hits", překypující punkovou energií.

Stejně jako u všech dalších videí k "Blue Weekend" i tu na režisérskou židli usedl Jordan Hemingway. Tentokrát nás zavádí do malého klubu, v němž londýnská čtveřice hraje právě tuhle pecku. Rozostřené záběry jsou pěknou vzpomínkou na nejrůznější koncertní sety a na chvíle, kdy po několika drincích na kuráž konečně vyrážíte doprostřed roztančeného davu. Ještě se uvidí, zda alespoň naživo bude tento kousek dostatečně hlasitý.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY