Moby ohlásil pokračování alba "Reprise", chystá i další projekty

02.07.2021 16:03 - Jaromír Koc | foto: Deutsche Gramophon

Je to zhruba měsíc, co Moby vydal desku "Reprise". Kolekce jeho více či méně známých písní se symfonickým orchestrem sbírá jednu pochvalnou recenzi za druhou a ódy pějí i fanoušci. Je tak vcelku pochopitelné, že americký hudebník před pár dní potvrdil pokračování.

Informaci prozradil na sociálních sítích, kde jen stroze uvedl, že již začal pracovat nejen na "Reprise 2", ale i na pěti dalších hudebních projektech včetně několika filmových, televizních, a dokonce i knižních. "Pokud si někdy vezmu den volna, stejně budu smutný, že ho nestrávím prací," ukončil příspěvek ironickým posteskem.

Je ale velmi pravděpodobné, že "Reprise 2" nebude hned dalším titulem v Mobyho diskografii. Na jedničce totiž pracoval více než čtyři roky. Pokud bychom vycházeli z průměrné rychlosti, s jakou tento pětapadesátiletý hudebník svá alba poslední léta vydává, dočkáme se mezitím dalších tří až čtyř řadovek.

Dodejme, že aktuálním singlem z nové studiovky je jediná coververze, která byla na "Reprise" zařazena, a to legendární hit "Heroes" od Davida Bowieho. Mobyho podání si můžete poslechnout níže. Doporučujeme podívat se i na druhé video pod článkem. Autor v něm krok po kroku popisuje, jak celý song vznikl.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY