"Má chata, můj hrad". Xindl X v seriálové novince opěvuje chataře

25.06.2021 12:19 - Josef Martínek | foto: Česká televize

Xindl X patří k těm hudebníkům, kteří během pandemie pilně tvořili. Nového materiálu vyplodil tolik, že ho v září vydá na desce "Terapie". Zatím se posluchači mohou potěšit písničkou "Má chata, můj hrad", která poslouží jako titulní skladba seriálu České televize "Osada".

Příjemně hravá melodie s trampským nádechem oslavuje komunitu chatařů. "To téma mi bylo od začátku blízké. Připomnělo mi to moje dětství, kdy jsem každý víkend trávil s rodiči v podobně svérázné chatařské osadě u Slapské přehrady," říká o svém čerstvém počinu jeho autor.

V klipu se vedle seriálových záběrů objeví i on sám. Natáčelo se ale už minulý rok v létě a muzikant prozradil, že za tu dobu díky změně životního stylu značně zhubl. Jeho o dvacet kilogramů lehčí verzi prý uvidíme už brzy v dalším vizuálu k chystanému albu.

"Po několika spíše společensky angažovaných deskách je 'Terapie' spíš souborem autoprotestsongů, stejně jako byla moje prvotina 'Návod ke čtení manuálu'. Po stránce hudební je to asi nejpopovější deska, jakou jsem natočil, ale zároveň je na ní i nejvíce folku a country," láká.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY