Hohner - blowin' in the wind

25.06.2021 10:31 - Tisková zpráva | foto: kytary.cz

Foukací harmonika je nástroj spojený především s hudebními žánry jako blues, folk a country. V druhé polovině 19. století znělo napříč Spojenými státy především blues, a to za výrazného přispění nástrojů značky Hohner. Společnost se sídlem v německém Trossingenu platí dnes za nejvýznamnějšího výrobce foukacích harmonik a na její nástroje hrají největší světová hudební esa.

Mezi hrdé majitele harmonik Hohner se můžete zařadit i vy nákupem některého z jejích modelů v prodejnách hudebních nástrojů Kytary.cz. Do 30. června 2021 zde na nový nástroj s logem německého výrobce dostanete navíc slevu 20 %, pokud přinesete protiúčtem jakoukoliv harmoniku, klidně i nefunkční.

Nad harmonikami, které se tímto způsobem v Kytarách nahromadí, není třeba nijak truchlit. Čeká je totiž ještě zajímavá budoucnost. Stanou se součástí projektu Windwall, jehož autor Andy Wazul Mandli, který na foukací harmoniku hraje jako busker v ulicích Berlína, má s vysloužilými foukačkami ušlechtilý plán. Vynalézavý umělec vymyslel způsob, jak těmto nástrojům dopřát harmonickou penzi. V rámci projektu Windwall budou na místě Berlínské zdi použité na stavbu zdi nové, ovšem celé vyrobené z dílů starých foukacích harmonik, které ve větru budou i nadále produkovat tóny. Nová Berlínská zeď má oproti té původní lidi propojovat a šířit poselství míru.

Chcete-li být součástí tohoto hravého nápadu, přineste do některé z kamenných prodejen Kytary.cz jakoukoliv foukací harmoniku. Odtud pak pocestuje do Berlína na místo instalace. Odměnou vám bude 20% sleva na nákup nové harmoniky v Kytary.cz a vaše jméno vyryté na staré harmonice, kterou projektu věnujete.

(Placená inzerce.)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY