Damon Albarn vydá v listopadu svou druhou sólovou desku

24.06.2021 19:23 - Dan Hájek | foto: Transgressive

Všeobecně je známo, že Damon Albarn se nezastaví před žádnou hudební výzvou a že vedle domovských Blur nebo Gorillaz pracuje na spoustě dalších projektů. První sólovka s jeho jmenovkou "Everyday Robots" vyšla před sedmi lety, v mezičase došlo třeba na muzikál "Wonder.land". V listopadu tento půst utne nahrávka "The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows".

Album bylo dle autorových slov původně zamýšleno jako čistě orchestrální počin inspirovaný krajinou Islandu. V loňském roce se pak Damon během karantény k této hudbě vrátil a rozvinul ji do jedenácti skladeb. Ty hlouběji prozkoumávají témata křehkosti, ztráty, vzniku a znovuzrození. Výsledkem je jakási panoramatická sbírka zhudebněných básní, jichž je Albarn takovým osamoceným vypravěčem. Název celého díla je převzat z díla anglického básníka Johna Clareho "Love and Memory". Pod článkem si můžete poslechnout titulní song.

Kolekce "The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows" vyjde v pátek 12. listopadu na labelu Transgressive a přinese tuto jedenáctku kompozic: The Nearer The Fountain The More Pure The Stream Flows, The Cormorant, Royal Morning Blue, Combustion, Daft Wader, Darkness To Light, Esja, The Tower Of Montevideo, Giraffe Trumpet Sea, Polaris, Particles. K dispozici bude hned několik variant fyzických nosičů včetně kazety, CD a vinylů. Sběratelé se ovšem určitě ohlédnou po limitované edici se 32stránkovou knihou v pevné vazbě, bílým vinylem a sedmipalcovým singlem s bonusovými tracky. Předobjednávat můžete třeba tady.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY