České hitparády vedou Imagine Dragons a Ca$hanova Bulhar, italští Måneskin se stávají novým fenoménem

24.06.2021 08:00 - Josef Martínek | foto: eurovision.tv

Vítězové tuzemských žebříčků se oproti minulému týdnu nezměnili. Rádiím vládnou Imagine Dragons, albový triumf obhájil Ca$hanova Bulhar. Znovu uspěli také italští vítězové Eurovize Måneskin. O jejich rostoucí oblibě u českého publika svědčí fakt, že dvě jejich skladby ovládly pořadí digitálních singlů.
Imagine Dragons - Follow You
© Universal Music
RÁDIA - Osm týdnů v řadě bodují Imagine Dragons se songem "Follow You" na stupních vítězů. Na ten nejvyšší nyní vystoupali celkově potřetí. Frontman Dan Reynolds začal na skladbě pracovat poté, co se po sedmiměsíční rozluce vrátil ke své ženě, americké hudebnici Aje Volkman. "Chtěl jsem v písničce zobrazit lásku realisticky. Lásku, která není dokonalá, ale přesto trvá," uvedl.

Už na stříbrnou příčku postoupil z minulé čtyřky Joel Corry. Dvaatřicetiletý britský DJ, který loni našemu éteru vévodil s hitem "Head & Heart", se tentokrát spojil s Davidem Guettou a zpěvačkou Raye. Singl "Bed" pronikl do top desítky v mnoha evropských zemích, u nás se mu obzvlášť daří.

Hned za bronzovou trvalkou "I Need You To Hate Me" od JC Stewarta najdeme na čtvrté příčce skupinu Jelen. Ta sice se svou novou deskou "Věci a sny" zůstává v albovém pořadí za očekáváním (aktuálně 76.), singly se však v rádiích hrají. "Ještě jednu noc" se nově stává nejpřehrávanější domácí písní. Na pětce následuje další tuzemská formace, O5 a Radeček se songem "Bra3".

Rychle se do elitní desítky propracovali Coldplay. Jejich nová hitovka "Higher Power" se tak vysoko prodrala po pouhých pěti týdnech v žebříčku - aktuálně na šestku. Na dalších příčkách top ten následují Mirai, Nathan Evans, Tom Grennan a The Weeknd.

Z novinek je na tom nejlépe Years & Years, nyní již sólový projekt zpěváka Ollyho Alexandera. "Starstruck" vyšel vedle singlové verze také jako remix s Kylie Minogue. Alexander se navíc před pár dny připomněl fanouškům Lady Gaga, když nahrál novou verzi jejího "The Edge Of Glory" pro výroční edici k deseti letům alba "Born This Way".

Další novinka startuje jako šedesátá třetí nejhranější, "Our Song" mají na svědomí Anne-Marie a Niall Horan. O příčku níže zakotvila Julia Michaels s "All Your Exes".

Jako jednasedmdesátý začíná A7S, jehož jméno jsme v poslední době často zmiňovali v souvislosti s úspěchem skladby "Your Love (9PM)", na níž se podílel spolu s německými producenty ATB a Topicem. Nyní zkouší švédský interpret štěstí s prvním vlastním singlem "Nirvana".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Imagine Dragons - Follow You
  2. Joel Corry & Raye & David Guetta - Bed
  3. JC Stewart - I Need You To Hate Me
  4. Jelen - Ještě jednu noc
  5. O5 a Radeček - Bra3
  6. Coldplay - Higher Power
  7. Mirai - I přes to všechno
  8. Nathan Evans & 220 KID & Billen Ted - Wellerman
  9. Tom Grennan - Little Bit Of Love
  10. The Weeknd - Save Your Tears


Ca$hanova Bulhar - Romeo
© DVOJLITRBOYZZ
ALBA - Ca$hanova Bulhar uhájil s deskou "Romeo" týden staré prvenství, český rap si tak připisuje další vavřín. Interpret, který v jednom z nových songů tvrdí, že nechce nic víc než umřít jako legenda, navázal na úspěch předešlých nahrávek "rap disco revoluce" a "THUG LOVE SOFIA". Obě vyšly minulý rok a probojovaly se na medailové příčky.

Dvojku si udržela Olivia Rodrigo, jejíž debut "Sour" zůstává i po čtyřech týdnech horkým hitparádovým zbožím. Mezi nejžádanějšími se osmnáctiletá zpěvačka stále pohybuje také v USA i ve Velké Británii. Vypadá to, že titul "kometa tohoto roku", který jsme jí přisoudili v jednom z minulých komentářů, je zcela na místě.

Silnou pozici si u českých posluchačů budují italští Måneskin. Před pár týdny je u nás znal málokdo, po vítězství v letošním ročníku Eurovize s písní "Zitti e buoni" se však rockeři z Říma rychle stali vyhledávaným jménem. Nejenže aktuální deska "Teatro d'Ira - Vol. I" znovu zabodovala na třetím místě, navíc se dva songy této čtveřice bývalých spolužáků ze střední školy umístily na čele žebříčku digitálních singlů. Jedničku bere coververze The Four Seasons "Beggin'", dvojku "I Wanna Be Your Slave". Že by tuzemské publikum našlo nového miláčka?

V top desítce pochopitelně nechybějí stálice Viktor Sheen, The Weeknd, Dua Lipa nebo Yzomandias. Vměstnali se mezi ně Prago Union s deskou "Made in Strašnice", která začíná na osmičce. "Kato na desce znovu dokazuje, že patří k nejtalentovanějším žonglérům se slovy, jeho hra s jazykem je jedinečná," slibuje vydavatelství Warner Music.

V top dvacítce najdeme ještě jednu novinku, a to na čísle devatenáct. Výběr "30 let spolu - 30 největších hitů Country Radia" obsahuje písně od legend, jako jsou Michal Tučný, Ivan Mládek, Pavel Bobek nebo Waldemar Matuška.

Top 10 - alba:
  1. Ca$hanova Bulhar - Romeo
  2. Olivia Rodrigo - Sour
  3. Måneskin - Teatro d'Ira - Vol. I
  4. Viktor Sheen - Barvy
  5. The Weeknd - After Hours
  6. Viktor Sheen - Černobílej svět
  7. Dua Lipa - Future Nostalgia
  8. N Prago Union - Made In Strašnice
  9. 58G - 58 tape, vol. 2
  10. Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 24. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY