Metallica oslaví 30 let "Černého alba" reedicí i rozsáhlým výběrem coververzí

23.06.2021 14:12 - Jiří V. Matýsek | foto: Loudwire

Slavná bezejmenná deska kapely Metallica, pro kterou se díky temnému obalu vžil název "Černé album", slaví letos třicet let od vydání. A tak se čekalo, s čím formace, jež momentálně pracuje na novém materiálu, přijde. A přišla hned se dvojí chuťovkou. Nahrávka vyjde jako klasická reedice hned v několika podobách a pak jako charitativní počin poskládaný z coverů songů z oslavence.

Soubor s názvem "The Blacklist" nakonec obsáhne 53 úprav známých písní, a to vyloženě napříč žánry. Vedle sebe se tak potkají Volbeat, Corey Taylor ze Slipknot, Moses Sumney, The Hu, Dave Gahan z Depeche Mode, countryový zpěvák Chris Stapleton, Kamasi Washington, Weezer, Biffy Clyro nebo Ghost.

Je tak jasné, že se skladby budou opakovat. Níže se na celou kolekci můžete naladit poslechem úpravy hitu "Nothing Else Matters", o niž se postarala Miley Cyrus, společně s all-star týmem v podobně Eltona Johna, Chada Smithe, Yo Yo Ma a Roberta Trujilla. "The Blacklist" bude na streamovacích službách k dispozici od 10. září, fyzicky na CD a vinylu pak vyjde 1. října. Sto procent výtěžku z prodeje půjde na charitu.

Poněkud tradičnější je klasická reedice. V remasterované podobě vyjde 10. září hned v několika formátech. Pro největší fanoušky je určen Deluxe Box Set, který obsáhne více než čtyřiadvacet hodin materiálu rozprostřeného na několika LP, CD i DVD. Vedle alba samotného nabídne také živáky zvukem i obrazem, picture disk, dema a hrubé mixy písní, 120stránkovou knihu, tři kytarová trsátka, složku s texty nebo grafiky.

Verze rozšířená o živáky, dema a hrubé mixy bude k dispozici na 3CD. Bez bonusů pak remaster najdete v obchodech jako 2LP a kazetu, na internetech pak i jako digitální download.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY