Metalový festival Josefstadt odhaluje první část line-upu a hlásí z poloviny vyprodanou kapacitu

03.06.2021 11:24 - Jiří V. Matýsek | foto: Obscure Promotion

Protože post-covidová doba velkým letním festivalům stále nepřeje, standardní ročníky oblíbených akcí organizátoři přesouvají na příští léto. Tehdy se uskuteční i jubilejní pětadvacátý ročník metalového svátku Brutal Assault. Ale stejně jako vloni ani letos fanoušci všemožných odnoží tvrdé muziky o svou hudbu nepřijdou. V roce 2020 se náhrada jmenovala JosefOff, letos nese původní název pevnosti Josefov, kde se přehlídka pravidelně koná, Josefstadt.

Komorní událost z minulého léta se proměnila ve festival, který mamutí Brutal Assault vrací zpět k pomyslným kořenům. Trvat bude tři dny, uskuteční se v termínu od 12. do 14. srpna a organizátoři slibují desítky domácích a zahraničních kapel. I takto obecná informace stačila, aby k začátku července vymizela polovina vstupenek. A slušné prodeje budou určitě pokračovat i nadále, obzvláště když pořadatelé zveřejnili první část letošní soupisky. A účinkujících skutečně není málo.

V první várce potvrzených skupin se potkávají domácí i zahraniční legendy s aktuálními jistotami a čerstvou krví ze všech koutů stylového spektra. Zářivými hvězdami jsou bezesporu němečtí thrasheři Destruction nebo deathmetaloví Holanďané Pestilence. Ze sousedního Polska dorazí blacková Mgla či black/death formace Azarath.

Méně obvyklým jevem mezi zdmi pevnosti budou heavymetaloví Burning Witches, o těžce uchopitelný, žánry překračující zážitek se postarají Francouzi Igorrr nebo Italové Ad Nauseam. Valivá doomová tempa přivezou Conjurer, na melancholickou strunu zahrají Harakiri For The Sky či folk metalem střižení Rumuni Dordeduh. Divočinu naopak slibuje polská sebranka Truchlo Strzygi, death-grindoví Implore, deathcoroví Mental Cruelty a další dva zástupci poctivého německého thrashe, S.D.I. a Reactory. V grindových vodách plavou i nizozemští Teethgrinder.

A jak je na tom ta domácí scéna? Zatím je v menšině. V plánu jsou jistoty Debustrol, Spasm a Gride, doplní je stoupající hvězda retro-death metalu Sněť a rovněž zbojnický thrash ze Slovenska Catastrofy.

Jak ale upozorňují sami pořadatelé, ke změnám bude určitě ještě docházet: "Protože je tato doba nejistá a my se i přesto pokoušíme udělat festival co nejvybroušenější, má to i svá rizika. Proto vás prosíme o tolerantní přístup k potenciálním změnám," žádají.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY