Nové desky 22/2021 - od Rise Against přes Chrise Thileho po Wolf Alice

08.06.2021 16:25 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Jason Siegel

Tento týden si přijdou na své rockeři společně s Rise Against, Wolf Alice, James, metalovými Atreyu či Flotsam & Jetsam a potěší je i návrat Crowded House či Liz Phair. Pro náročnější posluchače je tu mandolinista Chris Thile, pro příznivce domácí scény Vojta Nýdl, pro fanoušky taneční hudby San Holo, pro indiepopaře Rostam a naším tipem jsou angličtí Easy Life.
V pátek 4. června vyšly tyto nové tituly:

Rise Against - Nowhere Generation
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: punk rock / melodický hardcore

Rise Against - Nowhere Generation
Američtí punk rockeři Rise Against by si jistě rádi se svým devátým albem "Nowhere Generation" spravili chuť po čtyři roky starém předchůdci "Wolves", který byl po dlouhé době nahrávkou, jež se nepodívala do top 3 amerického žebříčku a které se ani prodejně moc nedařilo. Možná i z toho důvodu se chicagský kvartet pokorně vrátil k producentovi čtyř předchozích desek Billu Stevensovi. Nepřímo to potvrdili i sami členové, kteří ho označili jako "svoji ani ne tak tajnou zbraň, která pomohla formovat skupinu". Dodávají: "Chápe, co chceme dělat, a zároveň půjde s námi, když potřebujeme vystoupit mimo. Je dokonalým producentem stylu hudby, kterou hrajeme, protože má šílenou popovou citlivost a také hardcore stránku." V coloradských studiích The Blasting Room společnými silami stvořili jedenáct skladeb a podle prvních reakcí jejich spolupráce opět zafungovala na výbornou. Zda s nimi budete souhlasit, zjistíte na YouTube. Titul seženete pochopitelně i na vinylu.


Chris Thile - Laysongs
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní folk / alternativní bluegrass / vážná hudba

Chris Thile - Laysongs
Chris Thile stále s někým vydává nová alba či skladby, ať už jsou to Punch Brothers, Brad Mehldau, Nickel Creek nebo projekt The Goat Rodeo. V době pandemie si ovšem po čtyřech letech udělal čas i na svoji další sólovou nahrávku, následovníka "Thanks For Listening", a nutno poznamenat, že tentokrát je opravdu sólová - pouze Thile, jeho hlas a jeho mandolína. Devět skladeb (šest vlastních a tři převzaté) natáčel v odsvěceném newyorském kostele. Najdete mezi nimi třívětou kompozici inspirovanou knihou "Rady zkušeného ďábla" C. S. Lewise, píseň věnovanou Dionýsovi, instrumentaci čtvrté věty "Sonáty pro sólové housle" Bély Bartóka, adaptaci básně Leonarda Cohena, předělávku "Won't You Come And Sing For Me" bluegrassové legendy Hazel Dickens či skladbu na motivy "Partity pro sólové housle E dur" J.S. Bacha. Ukázky z alba pro náročnější posluchače nabízejí stránky vydavatelství Nonesuch a my pouze dodáme, že dílo bude k sehnání také na vinylu.


Liz Phair - Soberish
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk rock / pop rock

Liz Phair - Soberish
Liz Phair se proslavila už v roce 1993 debutem "Exile In Guyville" a především o rok později jeho následovníkem "Whip-Smart", díky kterému si vysloužila dvě nominace na Grammy a byla jednou z hlavních hvězd slavného putovního ženského festivalu Lilith Fair. Naposled o sobě dala vědět v roce 2010 albem "Funstyle" a od té doby se projevovala spíše sporadicky, například coby autorka filmové hudby. První zvěsti o jejím návratu doprovázené singlem "Good Side" se objevily před dvěma roky a následovalo několik dalších ukázek, které znamenaly, že "Soberish" označily jak Pitchfork, tak Rolling Stone za jedno z nejočekávanějších alb tohoto roku. Proč tomu tak je, zjistíte na YouTube americké písničkářky. Mimochodem, naživo ji uslyšíte, pokud se chystáte na nějaký z plánovaných koncertů Alanis Morissette.


Flotsam And Jetsam - Blood In The Water
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: thrash metal

Flotsam And Jetsam - Blood In The Water
S úctyhodnou čtrnáctou studiovkou přichází na scénu kultovní formace Flotsam And Jetsam. Titul "Blood In The Water" odkazuje na události uplynulého roku a odráží všechen smutek a agresi spolu s tornádem pocitů, kterými si hudebníci prošli. Přijít s nástupcem alba "The End Of Chaos" nebylo vůbec jednoduché. "Zprvu jsme měli obavy, zda máme čím nahrávku vůbec naplnit, to se však naštěstí povedlo. Nakonec jsme zjistili, že toho máme na srdci docela dost," svěřují se. Ukázky najdete na YouTube.


Wolf Alice - Blue Weekend
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / dream pop

Wolf Alice - Blue Weekend
Angličtí Wolf Alice se vracejí na hudební scénu s novou deskou po čtyřech letech, a jak možná víte, za tu předchozí "Visions Of A Life" získali prestižní Mercury Price. Její následovník dostal název "Blue Weekend" a Ellie Rowsell pro něj se svými kolegy napsala a nahrála jedenáct songů v duchu alternativního rocku, dream popu, indie, post punku a shoegaze. Jejich produkce se tentokrát ujal britský producent Markus Dravs, jehož služeb v minulosti využili například Arcade Fire, Coldplay, Björk, Brian Eno, Mumford & Sons, Florence + The Machine, nebo Kings Of Leon. Co společnými silami vytvořili, uslyšíte na YouTube londýnského kvartetu.


Tip týdne

Easy Life - Life's A Beach
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní r'n'b

Easy Life - Life's A Beach
Anglický Leicester donedávna proslavoval především místní fotbalový klub. V loňském roce se k němu ovšem přidala ještě hudební skupina Easy Life. Kombinace r'n'b, jazzu, gospelu, hip hopu a popu zaujala britskou kritiku natolik, že se EL vloni umístili na druhém místě BBC Sound Of 2020. Není tedy divu, že je jejich debut "Life's A Beach" očekáván s řádným napětím. Produkce dvanácti songů se ujali především méně známý Rob Milton a naopak velmi známý Fraser T. Smith, kterého můžeme znát ze spolupráce s Adele, Craigem Davidem, Kanem či se Stormzym. Vzhledem k tomu, že v Británii vyšlo album již před týdnem, lze konstatovat, že společná práce přinesla plody v podobě velmi pozitivních recenzí a také druhé příčky v tamní hitparádě. Pokud jste tuhle pětku dosud nepoznali, seznamte se na YouTube, případně i naživo na jejich přesunutém listopadovém koncertě v pražském MeetFactory.


Billy Gibbons - Hardware
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock

Billy Gibbons - Hardware
Člen Rokenrolové síně slávy Billy Gibbons a hlavně neodmyslitelný člen ZZ Top v těchto dnech vydává své třetí sólové album. To pojmenoval prostě - slovem "Hardware". Obklopil se prvořadými muzikanty (pomohli například Matt Sorrum na bicí či Austin Hanks na kytaru) a předkládá svým posluchačům tu největší esenci rocku snoubícího se s blues. Nejšpinavější rock bluesově stylová nahrávka je přitom stylově velmi odlišná od tvorby jeho domovské skupiny. Pilotním singlem se stala až hardrockově laděná píseň "My Lucky Card". Klip k ní spolu s dalšími ukázkami si můžete prohlédnout na Billově YouTube profilu . Zájemci mohou desku koupit na vinylu v mnoha barevných verzích.


The Gangnails - Rolling Tunes!
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: punkabilly

The Gangnails - Rolling Tunes!
Je tomu už deset let, co pražská punkabilly banda The Gangnails vydala své zatím poslední album "Bullets In The Underground". Po personálním přetřesu nyní přichází s novinkou pojmenovanou "Rolling Tunes!". Jako první ukázku vybrali hudebníci kousek "Open The Pub", na desce ho doplní deset dalších písniček. Materiál nahrávali v Golden Hive Studios, a jak výsledek zní, můžete zkoumat na webu Kidsandheroes.com.


Rostam - Changephobia
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: art pop / indie pop / indie rock

Rostam - Changephobia
Čtyři roky po velmi kladně přijatém debutu "Half-Light" se Rostam, bývalý člen americké rockové formace Vampire Weekend, vrací se svou druhou řadovkou. Dostala jméno "Changephobia", prý ale není oslavou strachu ze změny. "Je to zamyšlení nad tím, kým se můžeme stát, pokud v sobě tyto strachy rozpoznáme a povzneseme se nad ně," vysvětluje koncept nahrávky, pohybující se v žánrech art pop, indie pop a indie rock, sám autor. Z jedenáctipoložkové kolekce zásobuje fanoušky singly už od konce loňského roku, za klipy a vizualizéry k nim zamiřte na YouTube.


Atreyu - Baptize
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: post-metal / hard rock

Atreyu - Baptize
Letošní podzim by mohl být ve znamení velkých koncertních plánů. Mezi kapely, které se chystají vyrazit s novým materiálem na pódia, najdete i post-metalové Atreyu, kteří nyní přicházejí s deskou "Baptize". Čerstvý materiál je pochopitelně poznamenaný odchodem frontmana Alexe Varkatzase, ale sestava čítající zpěváka Brandona Sallera, kytaristy Dana Jacobse a Travise Miguela, baslytaristu a zpěváka Portnera McKnighat a bubeníka Kylea Rosa, ze sebe dala do nových skladeb skutečné maximum. Ve skladbě "Warrior" uslyšíte hostujícího Travise Barkera z Blink-182. Vizualizér si můžete vychutnat na YouTube.


James - All The Colours Of You
web / facebook / Deezer / >psali jsme
žánr: rock

James - All The Colours Of You
Výjimečně necovidové album ohlašuje kapela z britského Manchesteru James. Jedná se o její již šestnáctý zářez. Desku s názvem "All The Colours Of You" produkoval Grammy ověnčený Jacknife Lee (U2, R.E.M., Taylor Swift, Snow Patrol, The Killers) a do nahrávky vnesl nový, neotřelý a invenční přístup ke zvuku skupiny. Výsledek vás může rozesmát, roztancovat, může vás i rázně knokautovat stejně jako rozplakat. Celou jedenáctku nových skladeb si už nyní můžete poslechnout na YouTube.


Vojta Nýdl - Dítě z větru (Animal Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / folk jazz

Vojta Nýdl - Dítě z větru
Vojta Nýdl, klarinetista, zpěvák, skladatel a textař známý především z kvarteta Clarinet Factory, vydává své první sólové album "Dítě z větru". Inspirací mu byl osobní příběh velmi předčasného a dramatického narození jeho druhé dcery Johanky, i proto je věnováno všem předčasně narozeným dětem. Produkci obstarala Beata Hlavenková, s níž se Nýdl potkal v Eternal Seekers a která k devíti autorským písním přispěla i dvojicí svých. Na textové části se dále podílely Jana Ivanovič Infeldová a Tamara Borovková, jedna skladba je zhudebněním básně Bohuslava Reynka "Opuštění". Vedle hlavní dvojice na albu dále hrají kontrabasista Rastislav Uhrík, bubeník Daniel Šoltis, klavíristka Eva Hutyrová, Epoque Quartet a hudebníkova domovská kapela. Ukázky najdete na stránkách vydavatelství Animal Music.


EP

  • Brett Young - Weekends Look A Little Different These Days
    Někam mezi EP a minialbum namířil své letošní dílko countryový zpěvák Brett Young. Společně s protřelým producentským duem Dan Huff - Jimmy Harnen připravil celkem osm songů, které ovšem zaberou pouze pětadvacet minut vašeho času. I tak lze ale očekávat, že se s "Weekends Look A Little Different These Days" vyšplhá na vrchol amerického countryového žebříčku. Zda oprávněně, posuzujte na jeho YouTube.
  • Tomorrow X Together - The Chaos Chapter: Freeze
    Naprosto stejný, pouze o minutu delší koncept zvolil i k-popový boyband Tomorrow X Together se svým počinem "The Chaos Chapter: Freeze". Na jejich desce se vedle jihokorejských autorů podíleli i Olly Murs, Alex Hope nebo Gavin Jones. V jedné písni je doplnila jejich krajanka Seori. Nejen singl s ní uslyšíte na YouTube formace.
  • Kali Uchis - Sin Miedo Acoustic
    Americká zpěvačka vydala vloni své druhé album a letos z něj vybrala trojici songů, které nahrála znovu, ovšem akusticky. Jak je čerstvá držitelka Grammy pojala, zjistíte na jejím YouTube.
  • Rhapsody Of Fire - I'll Be Your Hero
    Italští symfoničtí powermetalisti nahrávku "I'll Be Your Hero" řadí také mezi EP, ovšem osm písniček atakující čtyřicet minut už by kdekdo vydával jako klasické LP. Rhapsody Of Fire nicméně ne. Možná je to i tím, že dvě skladby jsou živými nahrávkami a jedna, "The Wind, The Rain And The Moon", je zde ve čtyřech jazykových verzích. Seznamte se s nimi na YouTube.
  • Walker Hayes - Country Stuff
    Bro country na Country rádiu moc často neuslyšíte, takže musíte hledat sami. My vám můžeme doporučit šestipoložkovou kolekci Walkera Hayese, kterou nazval podle první singlu "Country Stuff". Do poloviny z nich si navíc pozval hosty, kterými jsou Jake Owen, Carly Pearce a Lori McKenna. Uslyšíte je na jeho YouTube.
  • Niia - If I Should Die
    Americká zpěvačka z Massachusetts aktuálně žije v L.A. a v minulosti spolupracovala s Wyclefem Jeanem, Akonem a Josefem Salvatem. Ve své sólové kariéře ovšem míří spíše na pomezí jazzu a alternativního r'n'b. V tomto mixu nahrála celkem sedm písní včetně čtyř, v nichž ji doplnili Laura Lee, Solo Woods, 9m88 a Girl Ultra. Uslyšíte je na jejím YouTube.

Dále stojí za pozornost:
Tech N9Ne & Hu$H - Blight: chopper rap ve spojení s elektronikouYouTube
EXO - Don’t Fight The Feeling: pět kousků dalšího k-popového boybanduYouTube
Cavetown - Man’s Best Friend: sedm kousků anglického indiepopového YouTuberaYouTube
Overcoats - Used To Be Scared Of The Dark: electropopové dámské duo a s nimi Tennis, Middle Kids a Lawrence RothmanYouTube


Kevin Hays, Ben Street, Billy Hart - All Things Are
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Kevin Hays, Ben Street, Billy Hart - All Things Are
Po dvou letech se vrací americký jazzový klavírista a skladatel Kevin Hays s novou deskou. Během jejího natáčení si přizval do studia další dva kolegy. Zatímco s bubeníkem Billy Hartem spolupracoval již v roce 1995, se žákem Miroslava Vitouše Benem Streetem se na albu "All Thing Are" setkal poprvé. V triu nahráli celkem sedm Haysových kompozic a vy je uslyšíte například na stránkách vydavatelství Smoke Sessions.


Raheem DeVaughn & Apollo Brown - Lovesick
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: soul / r'n'b / hip hop

Raheem DeVaughn & Apollo Brown - Lovesick
Na desce "Lovesick" se sešli americký zpěvák a skladatel Raheem DeVaughn a producent Apollo Brown, který spolupracoval s interprety jako Ghostface Killah, Planet Asia, Verbal Kent, Skyzoo či O.C. Společnými silami nahráli dvanáct písniček na pomezí soulu, r'n'b a hip hopu a do nich si coby hosty přizvali vedle již zmíněného rappera Skyzoo ještě Westside Boogie, Becky Cane a 3D Natee. Výsledek sdílí DeVaughn na svém YouTube.


San Holo - BB U OK?
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: post EDM / indietronica

 San Holo - BB U OK?
Za svůj debut "Album 1" si holandský DJ San Holo vysloužil hned několik cen v oblasti taneční hudby a s druhou deskou, kterou nazval "BB U OK?", má na co navazovat. I když v mezidobí vydal ještě EP "Stay Vibrant", své příznivce rozhodně nešetří a servíruje jim hned dvacítku tracků a s nimi několik hostů, kterými jsou Bipolar Sunshine, The Nicholas, American Football, Weezer, Chet Porter, Mija a Mr. Carmack. Výsledek na pomezi post-dance music a indietroniky prezentuje na svém bandcampu.


Různí - The Problem Of Leisure: A Celebration Of Andy Gill And Gang Of Four
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: post-punk / dance-punk

Různí - The Problem Of Leisure: A Celebration Of Andy Gill And Gang Of Four
V únoru to byl rok, co zemřel hlavní představitel anglické post-punkové formace Andy Gill. Na počest jeho a vlastně celé formace, v níž se vystřídala řada hudebníků, připravili jeho přátelé, následovníci či obdivovatelé tribute album "The Problem Of Leisure: A Celebration Of Andy Gill And Gang Of Four". Dvacet skladeb nahráli, upravili, zremixovali či jinak předělali IDLES, Tom Morello a Serj Tankian, Helmet, 3D, Nova Twins, Hotei, Gary Numan & Ade Fenton, Gail Ann Dorsey, Herbert Grönemeyer a Alex Silva, LoneLady, JJ Sterry, La Roux, Everything Everything, Dado Villa-Lobos, The Dandy Warhols, Warpaint, Flea & John Frusciante, The Sounds, Hardcore Raver In Tears, Killing Joke a Sekar Melati. Už jen z tohoto výčtu nikoho nepřekvapí, že k tomuto počinu vznikl speciální web a kolekce vyjde i na vinylu.


Crowded House - Dreamers Are Waiting
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Crowded House - Dreamers Are Waiting
"Dreamers Are Waiting" je sedmé studiové album australské rockové skupiny Crowded House. To vychází po dlouhých jedenácti letech od toho předchozího a přináší rovný tucet skladeb. Ty vznikly netradičně, po tak dlouhé pauze, právě v období karantén. Kapela mezitím vyzrála, a nabízí už dospělejší pohled na svět. Výsledkem jsou vnímavější, jemné kompozice místy až beatlesovského pojetí. Více napoví čerstvý singl "Show Me The Way", jehož video je ke zhlédnutí na YouTube profilu formace.


V krátkosti

  • Sedibus - The Heavens
    V celkem šesti skladbách na bezmála hodinovém prostoru se spojili dva členové The Orb - jeden bývalý - Andy Falconer - a jeden stále v nich působící - Alex Peterson. Nikoho pak asi nepřekvapí, že výsledkem je mix na pomezí ambientu, chilloutu, elektroniky, housu a dubu. Poslouchat můžete na bandcampu.
  • Iris - Love And Other Disasters
    Z Norska k nám dorazila další zpěvačka, která staví svůj styl na electropopu. Říká si Iris a pro svůj debut natočila hned šestnáct songů. Ve třech ji doplnili Skaar, Ur Monarch a Jazmine Flowers. Seznamte se na YouTube.
  • Impaled Nazarene - Eight Headed Serpent
    S týdenním zpožděním se k nám dostává album finských extrémních metalistů, kteří se tak vracejí po poměrně dlouhých sedmi letech. Čekání kvartet vynahrazuje třináctkou skladeb, které uslyšíte na YouTube.
  • Lloyd Banks - The Course Of The Inevitable
    Americký rapper vydal své poslední album v roce 2010, ovšem mezidobí vyplnil hned sedmi mixtapey. Jeho čtvrtá řadovka nabídne celkem osmnáct tracků a hosty jako Vado, Freddie Gibbs, Benny The Butcher a Style P. Některé z nich uslyšíte i na jeho YouTube.
  • Paul Gilbert - Werewolves Of Portland
    Americký rockový kytarista a zakládající člen Mr. Big nám nabízí další ze svých sólovek a v tomto případě byl na ni opravdu sám. Do deseti skladeb na pomezí progresivního instrumentálního rocku a metalu si nahrál všechny nástroje a výsledek sdílí na svém bandcampu.
  • New Candys - Vyvyd
    Máte chuť na trochu mixu new waveu, alternativního rocku, psychedelie, shoegazeu, indie a temné elektroniky? Jestli ano, pak by vám určitě neměla uniknout čtvrtá deska italského kvartetu. K poslechu je na bandcampu.
  • Japanese Breakfast - Jubilee
    Indiepopový solo projekt americké hudebnice s jihokorejskými kořeny Michelle Zauner přichází po čtyřech letech se svou třetí studiovku. V deseti skladbách, které jsou k dispozici na bandcampu, i tak trochu exeprimentuje.
  • Lil Durk & Lil Baby - Voice Of The Heroes
    Hned osmnáct tracků vyprodukovala pro své společné album dvojice amerických rapperů. Jejich produkce se ujali například London on da Track, Wheezy a Murda Beatz a mezi hosty se zařadili Travis Scott, Meek Mill, Young Thug a Rod Wave. Jak jejich spolupráce dopadla, zjistíte na YouTube.
  • J3Po - Mains
    Popularita Juliana Pollacka, jehož oba rodiče jsou také hudebníci, stále stoupá, a to díky spolupráci s Marcusem Millerem, ale především díky stylu založenému na jazzu, do nějž autor přimíchává prvky klasické hudby, soulu, funku a experimentálního rapu. Seznámit se s ním můžete na bandcampu.
  • Red Fang - Arrows
    Američtí sludgemetalisti se vracejí po pěti letech se svým pátým albem. Kompletní třináctku písní již nyní nabízí vydavatelství Relapse na svém YouTube.
  • Steve Kilbey And The Winged Heels - The Hall Of Counterfeits
    Anglicko-australský hudebník a zakládající člen The Church představil svůj nový projekt a s ním i album, které naplnil třiadvaceti písničkami. Jak zjistíte na bandcampu Garetha Kocha, který se na desce také podílel, osciluje kolekce na pomezí akustického rocku, folku, popu a klasické hudby.
  • Riley Clemmons - Godsend
    Zajímá-li vás, jak zní současný křesťanský pop, pak vám nabídneme druhé album americké zpěvačky z Nashvillu, která si za svůj debut vysloužila nominaci na GMA Dove Award. Zda bude tentokrát ještě úspěšnější, zkoumejte na jejím YouTube.
  • Joy Oladokun - In Defense Of My Own Happiness
    Druhá studiovka americké písničkářky, která zaujala svým stylem na pomezí folku, pop, r'n'b a roots rocku, nabídne celkem čtrnáct písniček. V několika z nich ji doplnili Maren Morris, Jensen McRae a duo Penny & Sparrow. Poslouchat můžete na YouTube interpretky.


Dále stojí za pozornost

Cleopatrick - Bummer: debut kanadského hardrockového duabandcamp
Gary Louris - Jump For Joy:sólová deska frontmana The Jayhawks po třinácti letechbandcamp
Hildegard - Hildegard: Helena Deland a Ouri na prvním společném albubandcamp
Goose - Shenanigans Nite Club: pátá řadovka belgických dance-rockerůbandcamp


Dále vychází:

All Wasted - Burn With Me
Annie Keating - Bristol County Tides
Biesmans - Trains, Planes & Automobiles
Bizou - Tragic Lover
Black River Delta - Shakin’
Burning Witches - The Witch Of The North
Circle Of Sighs - Narci
Circus Rhapsody - Just Kidding
Dark0 - Eternity
Darkminds - Good News
Deep Tan - Creeping Speedwells
Desaster - Churches Without Saints
Dro Kenji?- Fuck Your?Feelings -
Ecko - Géminis
Eric Johanson - Covered Tracks: Vol. 2
Exum - Xardinal Coffee
Fabrizio Parisi, The Editor, And Geppy - Saracata
Fousheé - Time Machine
Frank Turner - England Keep My Bones: 10th Anniversary Edition
Ghost Twin - Love Songs For End Times
Greentea Peng - Man Made
Hank Williams - Pictures From Life´s Other Side,vol.1
Hank Williams - Pictures From Life´s Other Side,vol.2
Hank Williams - Pictures From Life´s Other Side,vol.3
Hannes Grossman - To Where The Light Retreats
Hard Nips - Master Cat
Chad Lawson - You Finally Knew (Deluxe Edition)
Chief Ghoul - These Lycanthropic Blues
Children Of Zeus - Balance
Inhuman Condition - Rat God
International Trainwreck - Smokestack Of Souls
Jeshua - Unreliable Narrator
Joao Donato, Adrian Younge & Ali Shaheed Muhammad - Jo?o Donato Jid007
Jomoro (Joey Waronker And Mauro Refosco) - Blue Marble Sky
Jonny Kosmo - Pastry
Kajsa Lindgren - Momentary Harmony
Killing Addiction - Mind Of A New God
King Buffalo - The Burden Of Restlessness
Kirk Mcelhinney - You Are Not Your Past
Klamm - Misanthropocene
Lanterna - Hidden Drives
Latewaves - Hell To Pay
Lightning Orchestra - Freedom Of Creation
Liholesie - Shamanic Twilight
Loraine James - Reflection
Lost Decades - The Precipice Of Now
Lucy Kruger And The Lost Boys - Transit Tapes (For Women Who Move Furniture Around)
Lycanthro - Mark Of The Wolf
Mark Rubin - The Triumph Of Assimilation
Mark Shippy & Alex Cunningham - Ghost Note
Mndsgn - Rare Pleasure
Mountain Of Smoke - Gods Of Biomechanics
My Name Is Ian - Fantastic Company
Myronath - Djevelkraft
Necronemesis - Some Things Should Stay Underground
Nephila - Nephila
New Morning Blues - London
Ô Lake - Gerry (Music Inspired By The Motion Picture)
Ohmwork - Pareidolia
Okuté - Okuté
One-Trick Pony - More
Ormiston - Hammer Down
Oslo Tapes - ØR
Osmond Chapman Orchestra - There’s More Where That Came From
Our Nameless Boy - Colour From The Doves
Pan Daijing - Jade
Paris Pick - Hope For The Best
Pastel Coast - Sun
Paul Fletcher & The Dukes - In The Blink Of An Eye
Peter Rosenberg - Real Late
PJ Sykes - Fuzz
Plaguestorm - Purifying Fire
Porterfield - Rome
Poté - A Tenuous Tale Of Her
Qlowski - Quale Futuro?
Rebecca Vasmant - With Love, From
Sam Filiatreau (Of Caamp) - Sam Filiatreau
Satsang - All. Right. Now.
Scarlxrd - Acquired Taste: Vxl. 2 (Atxnement)
Septus - Phantom Indigo
Shun - Shun
Sigillum S | Macelleria Mobile Di Mezzanote - Blues And Doped Flowers From Twenty Three Years After Eschaton
Skids - Songs From A Haunted Ballroom
Smoke DZA - The Hustler's Catalog 2
Sofia Rei - Umbral
Sojourner - Perennial
Somnuri - Nefarious Wave
Soulful Femme - It Is Well With My Soul
Squarepusher - Feed Me Weird Things (25th Anniversary Edition)
Starlight Ritual - Sealed In Starlight
Strut Avenue - How Do You Think It Should Be?
Stubborn Heart - Made Of Static
Suf/sond - A Perfect Little Death
Sundur - Somewhere There’s Music
Sunglasses For Jaws - Everybody’s Made Of Bones
Sunjacket - More Lifelike
Sunstrom Sound - Stormspace
Superbloom - Pollen
Susto - Rogue Acoustic
Talk Show Host - Mid Century Modern
Tape Waves - Bright
The Avalanches - Since I Left You (20th Anniversary Deluxe Edition)
The Carpenters - Collected
The Cucumbers - The Desk Drawer Tapes
The Mumps - Rock & Roll This, Rock & Roll That: Best Case Scenario, You’Ve Got Mumps
The New Rising Sons - Demo To Demolition
The Woodlands - Love Is A Stone
Tmg Fre$H - Margiela Language
Totally Slow - Casual Drag
Tristen - Aquatic Flowers
Van Canto - To The Power Of Eight
Various Artists - Allen Ginsburg’s The Fall Of America
Wanton Witch - Wanton Witch
We Are The Union - Ordinary Life
Wooden Veins - In Finitude
Woody & Jeremy - Gravy In My Coffee
Worm Shepherd - In The Wake Ov S?l
Xvoto - Xvoto
Yumbo - The Fruit Of Errata

Vychází na vinylu:
Art Blakey - The Witch Doctor
Atreyu - Baptize
Biesmans - Trains, Planes & Automobiles
Billy Gibbons - Hardware
Black River Delta - Shakin’
Burning Witches - The Witch Of The North
Colin Hay (Of Men At Work) - Somewhere
Cosmo - La Terza Estate Dell´amore
Crowded House - Dreamers Are Waiting
Decapitated - First Damned
Deep Tan - Creeping Speedwells
Desaster - Churches Without Saints
Easy Life - Life's A Beach
Exum - Xardinal Coffee
Flotsam & Jetsam - Blood In The Water
Ghost Twin - Love Songs For End Times
Goose - Shenanigans Nite Club
Greentea Peng - Man Made
Hapka & Horáček - Mohlo by tu být i líp
Hildegard - Hildegard
Cheap Trick - In Another World
Children Of Zeus - Balance
Chris Thile - Laysongs
Impaled Nazarene - Eight Headed Serpent
James - All The Colours Of You
Japanese Breakfast - Jubilee
Jens Lekman - When I Said I Wanted To Be Your Dog
Jonny Kosmo - Pastry
Juana Molina - Segundo
Kajsa Lindgren - Momentary Harmony
LCD Soundsystem - The Long Goodbye: Live At Madison Square Garden
Leni Stern - Dance
Loraine James - Reflection
Mndsgn - Rare Pleasure
Napalm Death - Time Waits For No Slave
Napalm Death - Utilitarian
Okuté - Okuté
Pastel Coast - Sun
Paul Gilbert - Werewolves Of Portland
Poté - A Tenuous Tale Of Her
Qlowski - Quale Futuro?
Rebecca Vasmant - With Love, From Glasgow
Rise Against - Nowhere Generation
Rod Stewart - 1975-1978
Rostam - Changephobia
Různí - The Problem Of Leisure: A Celebration Of Andy Gill And Gang Of Four
Satsang - All. Right. Now.
Sedibus - The Heavens
Sleater-Kinney - Path Of Wellness
Somnuri - Nefarious Wave
Stubborn Heart - Made Of Static
Tape Waves - Bright
The Gangnails - Rolling Tunes!
The War On Drugs - Wagonwheel Blues
Tig Notaro - Live
Too $Hort - Life Is.. Too $Hort
View - I Saw The Same Dream
Wanton Witch - Wanton Witch
We Are The Union - Ordinary Life
Whitney - Light Upon The Lake

EP:
Das Beat - Identität
Feeo - Feels Like We’re Getting Older Doesn’t It
Goat Sanctuary - Chthonic
GoldFord - Dreams Of Summertime
Jána - Works
Lucy Francesca Dron - Leftovers
Modern Modern Life - Hard Copy
Monograms - Floors And Ceilings
Nonô - Midnight Mimoas
Para One - Sundial
Powfu - Drinking Under The Streetlights
Renforshort - Saint Dominique
Saka - Penumbra
Sickrecy - First World Anxiety
Simone Istaw - Heartweb
Skinner - Gunge
Sleepy Hallow - Still Sleepř?
So Zuppy - Blindly, Pt. 2
Soul Grinder - Lifeless Obsession
Two Lanes - Reflections
Wallice - Wallice

Reedice:
Decapitated - The First Damned
Napalm Death - Time Waits For No Slave
Napalm Death - Utilitarian
Not Moving - Live In The 80S (Reissue)
Satyricon - The Shadowthrone


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY