Epilog vydávají singl a lyric video "Providence Asylum"

28.05.2021 14:20 - Tisková zpráva | foto: Smile Music

Úvodní kapitola knihy prozřetelnosti je otevřena. Powermetalová fúze nadějné české kapely a švédského divocha za mikrofonem odtajňuje první ochutnávku ze stejnojmenné desky. Svět se sice zbláznil, ale stále lze najít cestičky k opojným měchům metalové mízy díky kapelám jako Epilog.

Album "Providence Asylum" je třetí nahrávkou, na které mladoboleslavská formace brousí svůj melodický břit k dokonalému obrazu svému společně se zahraničním hlasem. Nepřehlédnutelný copatý vokalista Rob Lundgren, jenž současně působí ve španělské heavy/power formaci Reveal, je tím pravým drahým kamením, které prozařuje pootevřená dvířka pokladnice Epilog. "Spolupráce s Robem funguje na jedničku, čili si v podstatě plním sny. Dobrá produkce a jeho skvělý vokál písničky posunují na další úroveň. Takže jsem momentálně jak dítě v cukrárně," tetelí se blahem kytarista Michal Zeman, který je pachatelem většiny hudebního materiálu, jenž prorostl zbrusu nové album "Providence Asylum".

Epilog - Providence Asylum
© Smile Music
Epilog dlouhodobě čerpají ze starých klasiků žánru, a to jak v hudebním ranku, tak z lyrického hlediska. "Už jako čtenáře juniora mě uchvacovaly příběhy a svět H. P. Lovecrafta a několik skladeb na desce je inspirováno právě nimi. Jsou věci, které ve vás prostě zanechají otisk, který v hloubi vyčkává a v pravý čas vyplave na povrch," svěřuje se Zeman, který přiznává, že nesmrtelný autor, jenž inspiroval mnoho metalových kapel po celém světě, mu úspěšně kříží cestu dlouhodobě. Jeho odkaz tak obsahují i předchozí desky "Whispers in the Darkness" (2017) a "Ancient Ritual" (2019).

Nejnovější album "Providence Asylum" vyjde v září 2021 pod hlavičkou Smile Records. Titulní singl však můžete okusit již teď včetně spektakulárního lyric videa, díky kterému je Epilog připraven otevřít svou náruč všem heavy/speed/power maniakům, a s ní i svůj fantazijní svět.

Tracklist desky bude následující: Providence Asylum, Elder Gods, Sanctuary, Horror Show, Into the Unknown, Forest and the City, Colour out of Space, Rising, Melancholy, Theater of Sins.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY