Festival Pop Messe vstává z popela! V červenci přiveze do Brna Modeselektor, Buty, Tommyho Cashe, Ventolina a mnoho dalších

27.05.2021 10:58 - Tisková zpráva | foto: Pop Messe

Festival Pop Messe letos bude! První ročník přesunutého hudebního festivalu proběhne ve dnech 23. a 24. července 2021 v Brně. Dvoudenní akce přivítá v areálu Bobycentra a bývalého fotbalového stadionu za Lužánkami zvučná jména, jako jsou Modeselektor, Buty, Acid Arab, Syny, Ventolin, Tommy Cash a další. S ohledem na aktuální situaci je původní kapacita areálu omezená. Vstupenky zakoupené na loňské datum festivalu zůstávají v platnosti.

Po dlouhém kulturním půstu se blýská na lepší časy. Pořadatelé nového progresivního festivalu populární hudby s radostí oznamují, že premiérový ročník Pop Messe roztančí v červenci dystopický areál okolo Bobycentra a legendárního fotbalového stadionu za Lužánkami.

"Vstáváme z popela zákazů a místních i mezinárodních omezení a těšíme se, že si užijeme festival v rámci možností tady a teď," říká dramaturg festivalu Tomáš Kelar a dodává: "Restrikce nám stále neumožňují naplnit maximální kapacitu, a proto jsme nuceni celý festival upravit do takové podoby, aby zůstal atraktivní a zároveň splňoval finanční a hygienické limity. Bohužel i nadále zůstává problémem, že ne všechny kapely mohou do ČR ze zemí svého původu přicestovat. Přesto věříme, že se pestrý premiérový ročník Pop Messe zapíše výrazným písmem na festivalovou mapu a nabídne odvážnou dramaturgii nejen tento rok, ale i v následujících letech."

Pop Messe má ambici stát se unikátní platformou s vysokým uměleckým potenciálem. Navzdory aktuální situaci se novému hudebnímu festivalu podaří po složitém vyjednávání s řadou obstrukcí ve dnech 23. a 24. července 2021 přivézt do Brna působivou mozaiku zahraničních i tuzemských interpretů. Mezi oznámené umělce patří Modeselektor, vyhlášené elektronické duo z Berlína, legendární kapela Buty, pařížská elektro house dvojice Acid Arab, experimentální hiphopové duo z Polska pod názvem Syny, král divokých party Ventolin a nekompromisně provokativní raper Tommy Cash. Další jména zveřejní organizátoři festivalu v pondělí 31. května.

Akce proběhne v omezené kapacitě a v souladu s epidemiologickými a hygienickými nařízeními. Pořadatelé festivalu doufají ve zlepšení situace a jsou připraveni operativně reagovat na všechny možné scénáře. Přesné detaily týkající se areálu i opatření oznámí Pop Messe v blízké době.

Vstupenky zakoupené na původní termín festivalu zůstávají v platnosti. Festivalový tým avizuje, že vstupenek nebude v prodeji tolik, jak bylo původně plánováno, proto doporučují se včas rozhodnout a svůj lístek si pořídit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY