Lakeside X ohlašují návrat: chystají čtvrtou řadovku

26.05.2021 14:43 - Dan Hájek | foto: Lakeside X

Loni v listopadu to bylo deset let, kdy vyšla nahrávka "City Of Red Lights". Poté si Lakeside X nadělili nijak neomezenou tvůrčí pauzu, kterou rozčeřili v těchto dnech, kdy oznámili návrat a natáčení nové desky. V současnosti však fungují jen jako trio ve složení Janne Marvannen, Robert Broj a Igor Dvorsky, dá se tedy očekávat, že v nové kapitole v jejich zvuku ubude kytar.

Zatím nepojmenovaná kolekce vzniká (kvůli přetrvávajícím omezením) na dálku. Produkčně ji bude zastřešovat Daniel Myer, který prošel několika projekty (Haujobb, Liebknecht, Covenant nebo Radioaktivists) a sám za sebe figuruje pod ambientním pseudonymem Architect. "Daniel je na evropské elektronické scéně skutečně velmi respektované jméno a jeho práce mluví za vše," popisuje svého kolegu frontman Janne Marvannen a dodává: "Chceme se neustále posouvat a vyvíjet a práce s takto špičkovým producentem je přesně to, co jsme k našemu novému startu potřebovali. Je to pro nás pro všechny navíc nová zkušenost, vzhledem k tomu, že pracujeme na dálku. Máme z toho ale velmi dobrý pocit a myslím, že se naši příznivci mají na co těšit."

Přesné datum vydání čtvrté řadovky Lakeside X zatím není známo, dá se však očekávat, že fanoušci se dočkají buď ke konci tohoto roku, nebo na začátku toho dalšího. Krátký teaser už je ale k dispozici nyní a vy se na něj můžete podívat pod článkem. Skupina rovněž plánuje brzy vypustit první track s doprovodným lyric videem a následně chce spustit crowdfundingovou kampaň na podporu financování finalizace díla.

Lakeside X debutovali v roce 2004 deskou "Sunrise", tehdy ještě pod původním jménem Lakeside Church (nahrávka vyšla o sedm let později i u nezávislého argentinského labelu Twilight Records). Následovala dvojice alb "EXIT:NOWhere" a "City Of Red Lights". Ze druhého zmíněného počinu pochází song "Last Day Of The World", který se objevil i ve filmovém dokumentu "Zneužívaný".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY