Sharon Van Etten a Angel Olsen v klipu k "Like I Used To" vzpomínají na staré dobré časy

30.05.2021 08:37 - Ondřej Kocáb | foto: Jagjaguwar

Velmi pozoruhodná spolupráce vzešla z dílny nahrávacího labelu Jagjaguwar. Angel Olsen se spojila se Sharon Van Etten a společně natočily skladbu "Like I Used To". Dvě výrazné písničkářské osobnosti poslední dekády pod taktovkou producenta Johna Congletona (se kterým mimochodem obě v minulosti již pracovaly) stvořily přesně tak silnou píseň, jaká se dala od této dvojice očekávat.

"Přestože jsme si nikdy nebyly úplně blízké, vždycky jsem cítila podporu od Angel a brala jsem ji v té naši podivné hudební branži za svou kolegyni. Cestou jsme se během let mnohokrát potkaly, ale až v červnu 2020 jsem sebrala veškerou odvahu a zeptala se, jestli by měla zájem si společně zazpívat. A pro jistotu jsem jí velmi rychle poslala ukázku písně, na které jsem zrovna pracovala," prozradila Sharon k začátku spolupráce.

"Se Sharon jsme se tu a tam potkávaly celá léta, ale vždy jsem se příliš styděla zeptat se, na čem zrovna pracuje. Ta její skladba mi okamžitě pomohla vrátit se do časů, kdy jsem začínala, ještě než se ode mě očekávala nějaká hudba nebo cokoliv. Přesně ta doba, která v mém srdci zůstává naprosto čistá a skutečná," doplnila k "Like I Used To" Angel.

Vedle této dvojice se v songu objevují další známé osobnosti indie scény: v doprovodné kapele hrají Dave Hartley (The War On Drugs), Zac Rae (Death Cab For Cutie) a také Griffin Goldsmith (Dawes). Videoklip si vzala na starost Kimberly Stuckwisch, natáčelo se v Los Angeles a v národním parku Joshua Tree v Kalifornii. Obě dvě hudebnice jdou i v tomto snímku každá vlastní cestou, jejich setkání je však nevyhnutelné a s doznívajícím triumfálním refrénem, ve kterém se oba dva hlasy nádherně doplňují, se jej dočkáme právě uprostřed proslulé kalifornské pouště.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY