Mastodon přispěli na soudtrack ke komiksové sérii dynamickým songem "Forged By Neron"

14.05.2021 11:43 - Jiří V. Matýsek | foto: Marie Strnadová

Američtí Mastodon se znovu hlásí o slovo. Fanoušci si ovšem zatím musejí vystačit s jednou novou písní, která se dost možná ani neobjeví na připravovaném albu. "Forged By Neron" totiž vznikla pro soundtrack "Dark Nights: Death Metal", který doprovází komiksovou sérii vydavatelství DC (vycházela od loňského června do ledna tohoto roku). Producentem kolekce, která vyjde digitálně 18. června a o měsíc později i fyzicky, je hudební skladatel Tyler Bates. Kromě příspěvku Mastodon na ní zaznějí songy od Rise Against, Manchester Orchestra, Chelsey Wolfe nebo IDLES.

"Forged By Neron" celou patnáctiskladbovou nahrávku otevírá. Název odkazuje k postavě Nerona, démonického pána pekel, který se v sérii objevuje. Mastodon natočili relativně krátkou - ve srovnání s opusy, které také umějí -, dynamickou píseň, která stojí na těžkých riffem a intenzivních, zpomalených refrénech. "Je to naprostá paráda a velká čest, podílet se na soundtracku k 'Dark Nights: Death Metal'," nechal se za americkou čtveřici slyšet Brann Dailor a dodal: "Všichni jsme už od dětství fanoušci komiksů z vydavatelství DC a to, že můžeme něčím přispět do tohohle světa, pro nás vážně hodně znamená."

O vznikající osmé řadovce heavymetalové formace se toho zatím mnoho neví, podle posledních zpráv by ale už měla být natočena a nacházet se ve fázi mixu. Vyjít by měla nejspíše na podzim.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY