Olaf Olafsonn and the Big Bad Trip zvou v klipu "The Witch" do doupěte čarodějnice

04.05.2021 17:39 - Jiří V. Matýsek | foto: Olaf Olafsonn and the Big Bad Trip

Maskovaní pražští psychedelici Olaf Olafsonn and the Big Bad Trip nečekaně vydali novou skladbu a videoklip. Singl "The Witch" vyšel příhodně den po filipojakubské (též Valpuržině) noci, svátku všech čarodějnic. Téměř desetiminutová rocková instrumentálka vznikla v dubnu tohoto roku právě jako symbolické uctění těchto magických bytostí.

"Můj původní plán nahrát v mezidobí ticha jednu skladbu u mě v domácím studiu se opět - jak už to s námi bývá - vymkl z rukou. Vůbec jsem si nepředstavoval, že de facto během čtrnácti dnů vznikne jak nahrávka, tak klip k ní. Jsem strašně rád, že jsme zase mohli pracovat se SIKROU (výprava a kostýmy) a Jirkou (režie klipu), a štáb byl narychlo svolaná parta přátel, protože i tenhle komunitní model je právě to, co mě na BBT nejvíc baví," říká o počinu Olaf Olafsonn, mimo jiné též mastermind dungeonsynthového projektu Budeč.

Videoklip, který režíroval Jiří Schlesinger, má svým pojetím blízko ke krátkému atmosférickému filmu. Úvodní pasáž buduje pocit očekávání, putování lesem nakonec diváky zavede až tajemné kruhové bráně, která otevírá dveře k magickému obřadu. Nakonec se dostáváme až do samotného doupěte čarodějnice. O evokativní vizuální stránku snímku se postarala akademická sochařka Simona Krausová vystupující pod jménem SIKRA. Výtvarnice, jež se skupinou pravidelně spolupracuje, nezapřela inspiraci klasickými horory i temnými pohádkami německé provenience. Ve videu také ztvárnila ústřední roli čarodějky.

"Téma čarodějnic mě oslovovalo delší dobu, takže jsem je nyní již přijala za své a plně se s ním ztotožnila. Vytvořila jsem výtvarný obraz, který odráží temně pohádkovou podobu z bratří Grimmů, okultní, dosti českou tradici v podobě vědmy i prastarou pohanskou šamanku. Tím se tato postava už přímo váže na své kořeny i na naši krajinu, která je pro mě i kapelu pramenem inspirace," říká výtvarnice o vytvoření a ztvárnění ústřední postavy.

Skladba "The Witch" vznikla v Olafově domovském studiu Gates of Hell. Klip byl natočen na unikátních landartových lokacích v areálu Raketové základny Bratronice u Kladna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY