Tame Impala překonali songem "The Less I Know The Better" miliardu streamů

03.05.2021 18:45 - David Věžník | foto: Vojtěch Kubec / musicserver.cz

Hit "The Less I Know The Better" od australské kapely Tame Impala dosáhl na streamovacích službách miliardy přehrání. Tamní organizace APRA AMCOS (Australasian Performing Right Association and Australasian Mechanical Copyright Owners Society) tak skladbu zařadila na čestný seznam "The 1 000 000 000 List".

"Kevin je velice uznávaný muzikant, producent, multi-instrumentalista a koncertní i studiový umělec, a já bych dodal rovněž vizionářský," řekl generální ředitel APRA AMCOS Dean Ormston na pondělní slavnostní ceremonii konané v Sydney, během níž frontmanovi formace Kevinu Parkerovi předal ocenění a dodal: "Vytvořil jedinečný zvuk, který se dočkal globální obliby, a ti nejlepší kreativci světa na spolupráci s ním dnes stojí frontu."

"Dlužím organizaci APRA mnohé, díky vám všem, znamená to pro mě opravdu hodně. Díky za podporu," reagoval Parker.

"The 1 000 000 000 List" je seznamem skladeb australských hudebníků, které dosáhly miliardy přehrání na všech hlavních streamovacích platformách (Spotify, Apple Music, YouTube, YouTube Music, Vevo a Amazon). Song "The Less I Know The Better" vyšel původně v roce 2015 na albu "Currents". Skupinu Tame Impala usadil do společnosti dalších osmnácti kolegyň a kolegů, mezi nimiž jsou například Troye Sivan s Alex Hope ("Youth"), Gotye ("Somebody That I Used to Know"), 5 Seconds Of Summer ("Youngblood"), Vance Joy ("Riptide") nebo (samozřejmě) Sia (s celkem devíti peckami).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY