Gregory Porter a Amythyst Kiah dávají nové verzi Mobyho "Natural Blues" zcela jiný rozměr

06.05.2021 16:09 - Jaromír Koc | foto: Deutsche Gramophon

Do vydání Mobyho očekávané novinky "Reprise" zbývá už jen pár týdnů, a tak vydavatelství Deutsche Grammophon, u kterého deska vyjde, chrlí jednu ochutnávku za druhou. Po nedávném skvostu v podobě písně "The Lonely Night" se nyní opět vracíme k desce "Play" z roku 1999 a tehdy úspěšnému singlu "Natural Blues".

Původní verze obsahovala vokální samply skladby "Trouble So Hard" od americké folkové zpěvačky Very Hall, letošní předělávku svými vokály vyplňují americký jazzman Gregory Porter a jeho krajanka, zpěvačka Amythyst Kiah. Oba svoje party nazpívali do nového, vcelku syrově znějícího podkladu, který Moby natočil zcela sám ve svém studiu v Los Angeles.

Výsledek sice ztratil něco málo ze své původní naléhavosti a melancholické nálady, hlasy obou protagonistů, které v některých částech doprovází i velký sbor, k sobě ale naprosto skvěle pasují. Co se klipu týče, vzhledem k pandemii nečekejte žádné velké vizuální umění. Video ale odkrývá první záběry připravovaného celovečerního dokumentu "Moby Doc". Více informací o tomto filmu dostanou muzikantovi fanoušci "již za pár dní".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY