Blitz Union to na druhém EP "Not Proud" umějí s elektronikou i kytarami

01.07.2021 17:35 - Ondřej Hricko | foto: RecordJet

Po ukončení činnosti nadějné partičky The Snuff se pražská sestava rozhodla vydat do světa s novým názvem Blitz Union a také se stylovým úkrokem. První náznaky nového zvuku její členové představili v roce 2019 na EP "Revolution". Nyní přicházejí s jeho nástupcem, opět pětiskladbovou minikolekcí "Not Proud".
7/10

Blitz Union - Not Proud

Skladby: Tv, Money Crazy World, Human Robot, Plastic, Not Proud (To Be A Human Being), Tv (Piano Version)
Vydáno: 16.4.2021
Celkový čas: 19:31
Vydavatel: RecordJet

Co formaci Blitz Union rozhodně upřít nelze, jsou ambice a snaha o originální zvuk, alespoň na té naší scéně mezi Šumavou a Beskydami. Svědčí o tom i výběr zahraničního managementu a snaha koncertně protrhnout bariéry Atlantiku.

O čem novinkové EP je, poodhalily dosavadní singly, které kapela pravidelně vypouštěla společně s vizuálně propracovanými videoklipy. Oproti debutu je cítit významný autorský posun - určitá klišé muzikanti vyměnili za docela originální nápady a působivé aranže. Jasně, kombinací elektroniky a rockových kytar nový svět opravdu neobjevili, ale činí tak rafinovaně a efektně. Poslední singl "Not Proud (To Be A Human Being)" je vyložená palba a asi největší hit ípíčka.

Kluci si dali práci i s texty, které jsou angažované až varovné vůči společnosti, a je dobře, že tím Blitz Union ukazují určitý názorový rámec. "Not Proud" je dobrá deska, jen už by to chtělo plnohodnotný debut a ukázat svou sílu na klasickém albu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY